Bil Magasinet (Denmark)

VOLVO C40

Volvo C40 Recharge

- Tekst Steen Bachmann Foto PR

Vi har fundet fem facts, du skal vide om Volvo’s nye elbil, C40.

Volvo’s anden elbil er en lavere og lidt større faetter til den eksisteren­de XC40 Recharge. Modellen skyder en ny periode i gang, hvor salget af eldrevne Volvo’er skal stige drastisk. 1 ELBIL FRA BUNDEN

C40 Recharge er den første Volvo nogensinde, der udelukkend­e er designet og vil blive tilbudt som elbil. Platformen er skalerbar og hedder CMA. C40 varsler en raekke nye eldrevne modeller fra det svensk/kinesiske bilmaerke i de kommende år.

2 UDEN LAEDER

Volvo C40 Recharge har en højere saedeposit­ion end i en sedan, og fås i farver og med indtraek, der er unikke for modellen. Det er også den første Volvo-model helt uden laeder – hvilket sker i et ønske om at fremstå baeredygti­g.

3 BASERET PÅ GOOGLE

Standard er et infotainme­nt-system udviklet i faellesska­b med Google og baseret på Android. Det giver brugerne adgang til integrered­e Google-apps og -tjenester som Google Maps, Google Assistant og Google Play Butik.

Den nye, høje, svenske model har en elmotor på hver aksel og et 78 kwh-batteri, der ifølge Volvo kan lades fra 5-80 pct. på cirka 40 minutter.

Den forventede raekkevidd­e er omkring 420 km i Wltp-normen. Raekkevidd­en forventes at blive forbedret over tid via trådløse softwareop­dateringer.

5 PAKKELØSNI­NG

Når kunder får en ny C40 Recharge, kommer den med en pakke, der blandt andet inkluderer service, garanti, vejhjaelp og hjemmeopla­dningsmuli­gheder.

C40 Recharge går i produktion til efteråret og vil blive bygget sammen med XC40 Recharge på Volvo Cars’ produktion­sanlaeg i Gent, Belgien. C40 vil udelukkend­e kunne købes online.

 ??  ?? Volvo’s plan er ambitiøs: I 2025 skal 50 pct. af det globale salg vaere elbiler, og fra 2030 skal det vaere 100 pct.
Volvo’s plan er ambitiøs: I 2025 skal 50 pct. af det globale salg vaere elbiler, og fra 2030 skal det vaere 100 pct.
 ??  ?? Designet er umiskendel­igt moderne Volvo’sk – men bl.a. lygterne har fået ny Led-teknologi. ▼
Designet er umiskendel­igt moderne Volvo’sk – men bl.a. lygterne har fået ny Led-teknologi. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark