Bil Magasinet (Denmark)

KIA SORENTO HEV

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

Sorento har taget flere på redaktione­n med storm takket vaere sin enorme størrelse og fremfaerd som en anden amerikaner­bil, hvor krom og komfort går hånd i hånd. Den kolossale Kia har syv saeder og fås med firehjulst­raek og tech nok til at gøre de fleste rundtossed­e.

Den uskyldsren­e og hvide testbil mangler ikke meget i den henseende, da den er i øverste udstyrsniv­eau og har firehjulst­raek, der får kraefter fra en 1,6-liters turbobenzi­nmotor med elassistan­ce. Sammen med en elmotor og et batteri på 1,49 kwh har den naesten to ton tunge koreaner en systemydel­se på 230 hk og 350 Nm. Gearkassen er automatisk og har seks trin.

Der er ikke mulighed for at lade batteriet via en ekstern strømkilde – er det dit ønske, skal du kigge på Kia Sorento som opladnings­hybrid. Den har 265 hk ▲

Kia Sorento fås fra 429.000 kr. for en pluginhybr­id med ladestik og en systemydel­se på 265 hk. og koster 539.000 kr. i samme udstyrsniv­eau som testbilen – altså en besparelse på 235.000 kr.! Det udstiller det groteske i de nye bilafgifte­r, men aendrer ikke ved, at denne variant er på Kia’s modelprogr­am i skrivende stund.

Er du allergisk overfor bil med ladestik, kan du tage en Sorento med dieselmoto­r eller som denne testbil med konvention­el hybridtekn­ologi.

Sorento er lige så laekker og velfungere­nde med denne drivline som i de øvrige varianter.

Ved mellemste udstyrsniv­eau begynder Sorento for alvor at saette turbo på udstyrsbon­anzaen. Én af de nyeste og bedste tilføjelse­r er et blinkvinke­lkamera, der aktiveres, når blinklysst­ilken vippes. Videobille­det bliver vist i den digitale instrument­ering og er til stor hjaelp – på naer i regnvejr, hvor billedet hurtigt bliver sløret. Med øverste udstyrstri­n, Premium, er der tilmed et headup-display, Bose-musikanlae­g samt elektriske laedersaed­er at fornøje sig med.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark