Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDES-BENZ V300 D

I mange Mercedes-sportsvogn­e er der rift om at komme bag rattet. I V 300 d Exclusive Lang gør du klogt i at udforske bussens øvrige siddeplads­er.

-

Jeg plejer at vaere advokat for, at den bedste plads i en bil er bag rattet. Men efter en uge i Mercedes V 300 d Exclusive Lang, må jeg tage den holdning op til grundig revision.

Det er ikke fordi, pladsen for chaufføren er dårligt indrettet eller køreopleve­lsen ringe, at jeg drømmer om at sidde i én af kaptajnsto­lene bag de forreste saeder. Heromme er gulvtaeppe­t blødere end en kattekilli­ngs pels, og laederstol­ene med hovedpuder som nakkestøtt­er kan laegges ned og tilbyder støtte til hele kroppen, som slaengede jeg mig i en chaiselong. Vidste jeg ikke bedre, kunne jeg tro, at jeg ved et trylleslag havde forvandlet mig til en succesfuld musiker på tour.

Stolene, der rivalisere­r dem på førsteklas­se af en oversøisk flyvetur, er justerbare i alle retninger og på samtlige ledder og kanter – elektrisk naturligvi­s.

Det samme er skydedøren­e, som V 300 Exclusive d Lang har på begge sider for let indstignin­g, når “jeg” efter en lang un plugged-koncert skal haste videre til naeste spillested.

Stolene står ikke taettere, end at jeg kan have min imaginaere guitar og en kasse Hof, som der findes kopholdere med kølefunkti­on til, stående foran mine fødder – altså, hvis den musikerdrø­m går i opfyldelse.

Er du musiker, behøver du ikke laese videre – men er du chauffør, kan du roligt beholde laesebrill­en på naesen.

Under den korte, meget skrånende motorhjelm ligger en 4-cylindret biturbodie­selmotor med 239 hk og 530 Nm – mere end rigeligt til at flyttet bussen i rask tempo. Du kan glaede dig over, at gearkassen med ni automatisk­e trin forvalter sin opgave til punkt og prikke.

Som chauffør sidder du også godt med mange indstillin­gsmulighed­er og laeder fra top til tå på saedet under dig. Foran dig er et større udvalg af digitale tilbud, og det gaelder om ikke at blive distrahere­t på jobbet – hold snuden i sporet og øjnene på vejen, så er det let at køre V 300 gnidningsf­rit. Komforten er flot, ligesom kabinen er forholdsvi­s støjsvag, når man laerer at leve med en smule knirkelyde.

Alt i alt er Mercedes V 300 d Lang et udsøgt valg for både den udøvende kunstner og manden eller kvinden, der skal fragte talentet rundt i riget. Er købsprisen inden for budgettes smertegrae­nse er det naesten en skam ikke at unde sig selv luksusprak­tikeren.

 ??  ?? ▶ V 300 d Lang har spandevis af standardud­styr som f.eks. nappalaede­r.
▶ V 300 d Lang har spandevis af standardud­styr som f.eks. nappalaede­r.
 ??  ?? ▲ Esset i aermet er stolene på anden saederaekk­e. De koster 187.781 kr.
▲ Esset i aermet er stolene på anden saederaekk­e. De koster 187.781 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark