Bil Magasinet (Denmark)

SEAT TARRACO FR

- Tekst & foto Mathias Brandt

Den nye 4-serie fortsaette­r BMW’S udvikling, hvor de sløjfer klassiske detaljer og definerer nye. Lad os lade vaere med at bruge mere krudt på at fortaelle, hvor horribelt grimme de nye nyrer er, og i stedet fokusere på det vigtigste, nemlig hvordan bilen kører.

Mit første møde med den nye 4-serie var en M440i. En coupé med seks cylindre, firehjulst­raek, 374 hk og et prisskilt omkring en million kroner uden ekstraudst­yr. Det er selvsagt en fantastisk velkørende bil.

Men efter en uge bag rattet af denne BMW 430i med fire cylindre og baghjulstr­aek kan jeg konstatere, at mere ikke nødvendigv­is er bedre. Den 4-cylindrede turbomotor yder 258 hk og har takket vaere turboen et solidt drejningsm­oment på 400 Nm. Alle kraefterne sendes til baghjulene som i en ▲

Fornyelse kraever tid til tilvaennin­g, men jeg ved ikke om jeg nogensinde bliver fan af den front. aegte BMW. 430i vejer 195 kg mindre end M440i, og det er tydeligt at maerke, at bilen har smidt knap 200 kg dødvaegt.

Køreopleve­lsen er mere delikat og velafbalan­ceret end i den kraftigere M440i. Det eneste man savner er den fuldfede motorlyd fra raekkeseks­eren, som ellers er et umiskendel­igt Bmw-kendetegn.

I det hele taget er BMW ikke gået saerlig højt op i traditione­rne under skabelsen af den nye 4-serie, men de har trods alt holdt sig til kernevaerd­ien, nemlig at lave biler, hvor køreglaede­m er det vigtigste.

Startprise­n for en 430i M Sport er 652.039 kr. I testbilen er BMW gået bonanza med ekstraudst­yr, så prisen er strøget op på 937.580 kr.! De dyreste elementer er føreassist­entpakken til 44.921 kr. samt laserlys til 29.296 kr. For en potentiel køber med et stort kørselsbeh­ov er disse to opgraderin­ger kaerkomne. Hvis du vil have mere sportslige køreegensk­aber, vil den 4-cylindrede BMW have godt af et sportsdiff­erentiale til 27.343 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark