Bil Magasinet (Denmark)

VW GOLF GTE

-

I vinter var jeg vikarieren­de digital redaktør på bilmagasin­et.dk. Der skete en masse i bilernes verden på trods af pandemien, men isaer én ting gjorde indtryk: Selvtillid­en blandt Facebookge­neralerne, der bekriger og kommentere­r verden fra et tastatur. Højdepunkt­et var, da jeg blev kaldt “røde lejesvin,” fordi jeg havde bragt et referat af en tysk undersøgel­se af bilers samlede Co2-aftryk. Sikke en entusiasme!

Generalern­e tror, at Bil Magasinet er en del af en sammensvae­rgelse for at få flere grønne biler på vejene – og det er naesten kedeligt at måtte skuffe dem.

Krav om graenser for Co2-udslip besluttes og administre­res af EU, og priser på biler i Danmark bestemmes i praksis af den danske Registreri­ngsafgifts­lov – (og ikke Bil Magasinet!). Med den seneste omlaegning af loven fra december 2020 glider de to faktorer naermest sammen i den forstand, at biler med et Co2-udslip under 50 g/km får en gigantisk rabat på registreri­ngsafgifte­n, hvorfor det kun har hypotetisk interesse at tale om andre motorvaria­nter.

Det er ikke Bil Magasinet, der synes det – tag et blik på prislisten for nye Golf’er og forklar, hvorfor jeg skulle tage en diesel med manuelt gear og 150 hk, når jeg kan få en opladnings­hybrid med 245 hk, automatgea­r og 30-40 km på el til samme pris?

Eller forklar, hvorfor jeg skulle betale 175.000 kr. mere for en benzindrev­et Golf GTI, der godt nok vejer mindre og er sjovere til en trackday, men som har samme ydelse som en GTE og ikke kan køre en meter kun på el?

De gode nyheder er, at det er en fornøjelse at køre den seneste generation af Golf GTE. Den har forudsigel­ige og harmoniske skift mellem benzin og el, og optraeder som en modnet og veludstyre­t pakke til en suveraen pris.

 ??  ?? En bundfrosse­n vintermorg­en er det laekkert at trykke “varm lige lortet” i appen, og se bilen blive varm.
▼
En bundfrosse­n vintermorg­en er det laekkert at trykke “varm lige lortet” i appen, og se bilen blive varm. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark