Bil Magasinet (Denmark)

Designerbi­ler

Nye drivmidler er frisk benzin til udviklinge­n af nye bildesign – og danskerne kan levere dem.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

Danmark har produceret få biler, men vi har produceret mange bildesigne­re, som fortsat er med til at forme fremtidens biler. Af og til kan det uafvendeli­ge pres på fossilbile­rne, og elbilernes stormende fremfaerd, give indtryk af, at de interessan­te biler er på vej til at forsvinde ud af trafikbill­edet.

Det er helt forkert. Bilen og bilismen dør ikke med overgangen til eldrift, heller ikke for bilentusia­ster. Tvaert imod bliver der så meget mere at gribe efter. Begrebet folder sig ud i utallige nye facetter, der gør det mere end rimeligt at have adgang til flere biler. Ikke bare fordi man er bilentusia­st, men fordi det giver rationel mening at fodre begejstrin­gen med én bil, en anden bil måske med elmotor, der klarer naertrafik­ken – og en tredje til de lange udflugter, eller det store hverdagsbe­hov.

Og producente­rne er klar til at levere. Diversitet­en på landevejen eksplodere­r i øjeblikket, hvor bilproduce­nter stadig har travlt med at sende nye benzin- og dieselbile­r ud af fabrikkern­e, samtidig med, at de udvikler og forsker i elbiler. Det åbner mange nye muligheder. Samtidig viser nye drivmidler sig. Laes eksempelvi­s om Toyota’s nye brintbil Mirai, som, trods den ukendte og endnu ikke udbredte brintdrift, er alt andet end et fantasimon­ster. Laes alt om den fra side 36.

Faktisk har Toyota tydeligvis vaeret bevidste om at aendre det meget futuristis­ke design på forgaenger­ne til noget mere almindelig­t. Et bevidst valg, som vidner om, at bildesign aldrig har spillet en større rolle i udbredelse­n af bilerne. Nye biltyper og drivmidler kraever nye udtryk, og selv om vi danske har få bilfabrikk­er i bagagen, har vi masser af design at prale med – også inden for biler, og det er ikke slut endnu. Laes vores historie om de nye danske bildesigne­re, der er på vej, fra side 64.

 ??  ?? Bil Magasinet 2105 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2106) udkommer 11. maj 2021.
Bil Magasinet 2105 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2106) udkommer 11. maj 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark