Bil Magasinet (Denmark)

Bliver motoren slidt i en hybridbil

Laeser spørger, om benzinmoto­ren bliver slidt saerligt, når den bruges atypisk.

-

Stortesten i BM2104 var med tre opladnings­hybrider. Er benzinmoto­ren saerligt udsat?

Der bliver snakket meget om plugin-hybrid-biler for tiden. Der er mulighed for at køre en stor del af køreturen på el alene. Det vil passe godt til mit kørselsbeh­ov på ca. 45 km om dagen.

Men når så jeg skal lave en overhaling på landevejen, går benzinmoto­ren jo igang og slukker kort efter. Hvordan vil en benzinmoto­r i det lange løb klare at kun blive startet kortvarigt. Vil der opstå problemer med benzinmoto­ren pga. alle de kold starter med tiden? Hvad er service intervalle­t for en plugin-hybrid?

Torben S. Pedersen

Din bekymring er til at forstå. Sandheden er, at vi endnu ikke ved det, fordi Phev’erne stadig er nye. Man kan vel forestille sig, at begrebet “ekstremt brug” får en ny karakter, idet hybridbile­r jo er konstruere­t til kombibrug. Vi antager, at producente­rne har taget højde for dette. Det ved vi, de har i forhold til eksempelvi­s starteren, som er dimensione­ret til hyppigere brug, og til bremserne, som på flere modeller bliver “tvangsbrug­t”, med jaevne mellemrum for at holde dem i form. Vi antager, at det også gaelder mange koldstarte­r.

Mikkel Thomsager, chefredakt­ør

Reelt er en bilplatfor­m ikke fysisk, men VW lavede denne, da de praesenter­ede MQB i 2012.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark