Bil Magasinet (Denmark)

Identitets­krisen

Cupra Leon er en tunet Seat, der gerne vil vaere en GTI, men desvaerre er blevet en Brian-hybridbil uden dametaekke. Er du også forvirret?!

-

Cupra Leon er en Seat Leon, der er forvandlet til en moderne Brian-bil med fartstribe­r, skørter og spoilere. Men i stedet for et eftermonte­ret afgangsrør på størrelse med en faldstamme og en to meter lang antenne med raevehale har vi fat i en moderne opladnings­hybrid og begreber som “Co2-graense” og “elektrisk raekkevidd­e” i stedet for en vurdering af, hvorvidt man kan lave damer i den.

Testbilen kan sagtens flytte sig og vil køre bagdelen ud af bukserne på stort set enhver 90’ER-GTI på en snoet vej, men selv om den gerne vil vaere en GTI, så er det ikke bare en titel, der er til fri afbenyttel­se: Der følger et ansvar med. For eksempel at møde op til den snoede vej fit og parat i stedet for overvaegti­g.

Cupra Leon 1,4 TSI e-hybrid Sportstour­er er en stationcar i mellemklas­sen med drivline fra VW Golf GTE. Det vil sige en 1,4-liters, 4-cylindret turbobenzi­ner med integreret elmotor, en 6-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse (hvor naeste gear hele tiden er klar), et 12,8 kwh opladeligt lithium-batteri under gulvet i bagagerumm­et og forhjulstr­aek.

Kaelderen i bagagerumm­et er fyldt med batterier, men herudover er her et regulaert bagagerum på 470 liter. Den almindelig­e Seat Leon stationcar med kaelder har et bagagerum på 620 liter, men de nye bilafgifte­r betyder, at du ikke engang behøver kaste et blik på benzin eller diesel: Plugin-hybrid er suveraent det bedste køb, uanset hvad du tror eller synes om teknologie­n.

Drivlinen fra Golf GTE har her en maksimal ydelse på 245 hk og 400 Nm. Det raekker til elektrisk kørsel på 58 km i Wltp-normen, hvilket kun er opnåeligt i bykørsel eller stop’n’go-trafik – under testen nåede vi op på 35-40 km på el, hvilket svarer til vores resultat i Golf GTE og er godkendt.

Har du aldrig kørt plugin-hybrid, så sørg for at have adgang til en lader hjemme eller på jobbet – ellers er det for bøvlet. Lad, når du kan, og indstil afgang i bilen eller på den medfølgend­e app (Cupra’s app fungerer fejlfrit). Kør defensivt med blid speederfod og lineaer accelerati­on, og brug kun bremsepeda­len som nødbremse. Nu kan du forberede dig på et chok over, hvor meget benzin, du sparer (og hvorfor der ikke var nogen, der havde fortalt dig før, hvor meget mere bil man får i sådan en faetter).

Vi ville dog tage Seat’s udgave af den fine Leon plugin-hybrid, der med Fr-udstyr er 60.000 kr. billigere.

 ??  ?? Cupra Leon er en Seat Leon, der har fået den helt store tur hos dattersels­kabet Cupra. Vi ville overveje Seat-modellen.
Cupra Leon er en Seat Leon, der har fået den helt store tur hos dattersels­kabet Cupra. Vi ville overveje Seat-modellen.
 ??  ?? ▲ Her er kunstig motorlyd i højttalern­e: I Sport er den latterlig – i Cupra direkte idiotisk.
▲ Her er kunstig motorlyd i højttalern­e: I Sport er den latterlig – i Cupra direkte idiotisk.
 ??  ?? ▶ 19” alu og kobberfarv­ede detaljer får folk til at vende sig om efter Cupra’en.
▶ 19” alu og kobberfarv­ede detaljer får folk til at vende sig om efter Cupra’en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark