Bil Magasinet (Denmark)

Tag det hele med i en Tarraco

-

Seat er gode til at få hele med i afstemning­en af køreegensk­aberne. De benytter samme grundlaegg­ende teknik som utallige andre modeller i Vw-koncernen, men det er som om, fintuninge­n af undervogne­n klikker godt sammen i Seat’s modeller. Det er tilfaeldet i Seat Ateca, som du kunne laese om på disse sider i BM 2104, og for Seat Tarraco, som i princippet er den forlaenged­e udgave af Ateca.

Ateca har 264 cm mellem akslerne og Tarraco 279 cm, hvilket giver ekstra benplads på bagsaedet. Ateca måler 438 cm i laengden og Tarraco 474 cm, hvilket giver rigelig plads bag bagsaedet til enten 760 liter bagage eller to ekstra saeder, som dog er bedst til børn.

Det er en stor bil, hvilket koster lidt på køreegensk­aberne i forhold til Ateca. Men også Tarraco er en saerdeles velkørende SUV, som balancerer fint mellem god komfort og praecise styreegens­kaber.

Frontpanel­et er paent og ordentligt, som det er, når man tager Vw-koncernens udgangspun­kt og nøjes med de almindelig­e designinds­lag. Man savner lidt sprael eller et friskt visuelt indslag, der kan underbygge bilens andre egenskaber og ikke mindst Seat’s påtagede image som koncernens iltre og temperamen­tsfulde spanske søster. Udvendigt er man naesten i mål på den konto med det sportslige Fr-udstyr.

Den 4-cylindrede turbobenzi­nmotor på 1,5 liter gør en fin figur. Den er villig og stiller med tilstraekk­eligt overskud, som også i praksis raekker til dagligdags transport. Den angivne braendstof­økonomi på 13,3 km/l betyder en årlig afgift på 3.020 kr. I praksis viste testen et forbrug på 12,7 km/l, så med lidt forsigtig kørsel kommer man i mål.

Bemaerk, at Tarraco plugin-hybrid med Fr-udstyr og 245 hk er hele 120.000 kr. billigere (!).

 ??  ?? Trods sin størrelse tager Seat Tarraco sig godt ud, også i profil. Den er mere rummelig end designet antyder.
▼
Trods sin størrelse tager Seat Tarraco sig godt ud, også i profil. Den er mere rummelig end designet antyder. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark