Bil Magasinet (Denmark)

“VI SKAL IKKE FALDE I RETROFAELD­EN, MEN SKABE EN FORTOLKNIN­G AF FORTIDENS DESIGN TIL FREMTIDEN”

Robin Page kom til Volvo i 2013 fra en stilling som interior designchef hos Bentley. Han er i dag chefdesign­er for Volvo Cars.

- Tekst Steen Bachmann Foto PR

Hvordan har du tacklet den aerefrygt, det må medføre, at få ansvaret for designet af Volvos biler?

“Når det kommer til et bilmaerkes arv, ser du dig over skulderen og tager de bedste dele med. Når nogen er begejstret for en tidligere model, siger jeg altid: Hvad er det, der begejstrer dig? I 2014 lavede vi en konceptbil inspireret af Volvo P1800 fra 1960’erne og vi har også lavet konceptbil­en 360C med firkantede baglygter for at afprøve det. Vi tog de bedste dele og bragte dem ind i en moderne sammenhaen­g, men vi skal ikke falde i retrofaeld­en og kopiere design fra fortiden. Vi skal skabe en fortolknin­g til fremtiden.”

Hvad er tankerne bag de slanke forlygter?

“De nye lygtetyper har en kraftig intensitet, så vi kan gøre dem mindre. Det, man gerne vil, er at give en bil bredde, og et moderne, slankt look. Hvis du giver den store forlygter, kan den nemt få et udtryk af skraemt hjort. Vi søger et mere moderne udtryk.”

Hvad sker der med bagenden?

“Lygtebånde­t stammer fra Volvo P1800 og bagenden har en fortolknin­g af de lodrette baglygter fra Volvo 245 (Herregårds­vognen, red.). Moderne lygtetekno­logi gør det muligt for bilen at byde dig velkommen med en sekvens af lys som en venlig hilsen, når du går til eller fra bilen. Det sker i begge ender af biler.”

Var det et krav, at C40 straks skulle kunne genkendes som en Volvo?

“Ja, selvfølgel­ig. Moderne biler identifice­res ofte af deres lyssignatu­r, og her skal du øjeblikkel­igt kunne se, at det er en Volvo. Det var en selvfølge fra før, vi startede på projektet.”

Volvo forsker i lygtetekno­logi?

“Ja, og det er et af de områder, hvor vi bliver nødt til at huske, at det skal vaere teknologi for brugernes skyld og ikke omvendt. Vil kunderne bruge ekstra penge på gimmicks, hvis det hverken gavner deres sikkerhed eller tilfredshe­d med bilen? Det er ikke noget, vi vil have dem.”

Har du lavet en kaempestor laekker nøgle i aluminium, eller er det noget plastiklor­t fra Kina? “Haha, godt spørgsmål. Du har slet ikke brug for en nøgle til C40. Du har din telefon på dig, så bilen ved, hvem du er. Når du går fra den, låser den sig selv.”

 ??  ?? Den nye C40 Recharge er en mellemstor elbil, der skal kombinere en høj SUV med en strømlinet coupé.
Den nye C40 Recharge er en mellemstor elbil, der skal kombinere en høj SUV med en strømlinet coupé.
 ??  ?? er den første model fra maerket i en ny familie af elbiler med detaljer fra tidligere Volvo-modeller.
er den første model fra maerket i en ny familie af elbiler med detaljer fra tidligere Volvo-modeller.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark