Bil Magasinet (Denmark)

Hvilke daek giver mening?

Er Danmark et oplagt land at køre på helårsdaek i?

-

Med fire stk. tyndslidte sommerdaek på min Audi A1 spekulerer jeg på, om man med fordel kunne skifte til helårsløsn­ingen og slippe for to gange bøvl med hjulskift om året.

Jeg kører alligevel aldrig nordpå i ferierne i den lille sorte sportsaffj­edrede hockey puck, hvor langlemmed­e teenagere kun dårligt finder sig til rette over laengere straek. Og sne ser vi knap skyggen af nu om stunder. Så hvordan lyder anbefaling­en fra redaktione­n? Turf Jakobsen

Det afhaenger af, hvordan du bruger bilen. Din forudsaetn­ing, at du ikke skal nordpå i bilen, er vigtig. Men hertil kommer, hvordan du skal bruge bilen til hverdag. Hvis du bor uden for byen og er afhaengig af, at du skal benytte den uanset vejret, og den i tilgift er monteret med sportslige lavprofild­aek, så raekker helårsdaek ikke.

Hvis du primaert kører i byen og kan vaelge at lade bilen stå, hvis sneen hober sig op, og den i tilgift er monteret med smallere standardda­ek, så kan du klare dig med helårsdaek.

Blandt helårsdaek­kene er vor oplevelse, at Michelin Cross Climate-daek er lagt ud til sommerbrug, mens Vredestein Quatrac 5 i højere grad er lagt ud til vinterbrug – uden at det bliver et decideret vinterdaek.

Mikkel Thomsager, chefredakt­ør

 ??  ?? Redaktøren har kørt på Michelin Cross Climate på sin Volvo V40.
Redaktøren har kørt på Michelin Cross Climate på sin Volvo V40.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark