Bil Magasinet (Denmark)

Et reelt alternativ til elbiler

Er den gamle tanke om syntetisk braendstof ved at vaere moden til et comeback?

-

Vi ved alle, hvor det baerer hen med hensyn til det naeste bilvalg – elbilen. Men er den virkelig så god for klimaet, som vi tror – eller er der noget, der bliver tiet ihjel? Vi hører ikke meget om den minedrift, der foregår langt vaek fra vores lille land.

Den minedrift kan vaere altødelaeg­gende for lokalbefol­kningens liv (se hjemmeside­n Danwatch.dk). Mange ressourcer bliver pumpet ud af undergrund­en for at få de vigtige mineraler – til vores batterier.

Engang i 1940´erne udviklede tyskerne syntetisk benzin – som udleder op til 95 pct. mindre CO2. Hvad skete der med denne industri? Blev den bremset af olieindust­rien?

Nu spøger syntetisk benzin igen – og igen bliver det tiet stille og roligt ihjel. Er det batteripro­ducenterne, der bremser denne udvikling nu? Kunne godt se de store olieselska­ber gå ind i denne industri – det kunne jo vende det hele på hovedet endnu en gang, taenker jeg. Alle biler kunne med et slag køre på naesten Co2neutral braendstof. Lynhurtigt ville vi se en effekt på Co2udledni­ngen globalt.

Der skulle ikke produceres ressourcet­unge batterier, vi skulle ikke kaempe med batteriaff­ald. Vi kan bare tanke og køre videre – måske?

Blot nogle tanker – måske er de hen i vejret. Men synes det er en jungle – man ved ikke rigtigt, hvad man køber naeste gang.

Jakob Vestergaar­d

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark