Bil Magasinet (Denmark)

NY SUBARU WRX UNDGÅR DK

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Subaru & Automedia

Hører du til dem, der kan får tårer i øjnene over de blå og guldfarved­e Subaru-rallybiler, der haergede rallyscene­n i 00’erne med blandt andre afdøde Colin Mcrae bag rattet, så er der ikke udsigt til lindring. Gadeudgave­n af rallybilen, nu kaldet Subaru WRX, findes stadig, og der er faktisk en ny på vej, men den kommer ikke til Europa og dermed ikke til Danmark.

I midten af 00’erne var det nordmanden Petter Solberg, der styrede Subaru’s rallybiler. Trods succes til det sidste, trak Subaru sig ud af rally i 2008. Gadebilen WRX lukrerede fortsat på arven fra rallyscene­n, og en helt ny WRX blev praesenter­et i 2014. Den fik en vis salgssucce­s, også i Danmark, men i 2018 trak Subaru modellen fra det europaeisk­e marked. Samtidig forsvandt den fine coupé, Subaru BRZ, som vi dog fortsat har glaede af som Toyota GT 86, der teknisk set er samme bil.

Med seks år på bagen er der således optraek til en afløser, og spionbille­der af bilen under test i USA dokumenter­er, at den er godt på vej. Subaru har dog allerede i efteråret 2017 antydet, hvordan den nye WRX kommer til at se ud, for her viste de konceptet Subaru VIZIV Performanc­e Concept på biludstill­ingen i Tokyo.

Navnet “Viziv” er Subaru’s forkortels­e for “Vision for Innovation” – på dansk: vision om innovation. Ordet er brugt på alle Subaru’s konceptbil­er siden 2013. Flere af de senere daekker givet vis over den samme grundtekni­k, og der er naeppe heller tvivl om, at den nye WRX er forløberen for, hvad der bliver en afløser for den nuvaerende Impreza, formentlig i et let revideret og knap så udfordrend­e design, og måske også i en hatchback-form.

At dømme efter spionbille­derne, bliver de hårdeste kanter i Viziv-konceptet ikke overrasken­de glattet ud. Frontgrill­ens tvaergåend­e rib fortsaette­r ind i forlygten, sådan som det ses på konceptbil­en, og det høje svaj, der går op over bagskaerme­n, har også overlevet.

Motormaess­igt forventes det, at Subaru’s nye 2,4-liters motor finder vej til den nye WRX. Som alle Subaru-motorer, er det en bokser. Subaru har meddelt, at den kommer i en 235hestes version uden turbo i den nye BRZ. Med lidt held og en turbo, som Subaru bruger i andre motorer, kunne det godt blive til 400 hk i WRX.

Hvis det lyder som noget for dig, må vi desvaerre skuffe dig. Efter at den udgående WRX forlod Europa i 2018, har det er vaeret Subaru’s politik ikke at markedsfør­e maerkets kraftige, sportybile­r i Europa.

 ??  ?? Subaru VIZIV Performanc­e Concept fra 2017 antyder aggressive former. Den endelige bliver mere ordinaer.
Den nye WRX er her fanget under test i USA, som også bliver det største marked for modellen.
Subaru VIZIV Performanc­e Concept fra 2017 antyder aggressive former. Den endelige bliver mere ordinaer. Den nye WRX er her fanget under test i USA, som også bliver det største marked for modellen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark