Bil Magasinet (Denmark)

SUND FORNUFT FRA SKODA

Skoda’s første model på Vag-koncernens nye elbilplatf­orm er en godmodig bjørn af en SUV, der aeder endnu mere bagage end faetteren VW ID.4 og angriber hverdagssl­ivet med mere traditione­lle løsninger. Det lyder som et danskerhit.

- Tekst Søren Juul Foto Skoda Sted Brøndby På gaden Nu

Kort før deadline er vi endelig bag rattet af den nye Skoda Enyaq. VW skulle lige lancere sine Id-modeller først. Tjekken deler mekanik med ID.4 og har batteriern­e gemt i gulvet, baghjulstr­aek eller firehjulst­raek. Den fås med tre størrelse batteri på 51, 58 eller 77 kwh og fem effekttrin fra 148 til 299 hk.

De to kraftigste varianter har firehjulst­raek og lander sidst på året. Den elektriske drivline er hos Skoda pakket ind i et skarpt kantet og mere aggressivt udseende karrosseri. Bagagerumm­et er på hele 585 liter, men som i ID.4 er der intet “frunk” i snuden.

Kabinen har lounge-agtige pladsforho­ld, 40 liter aflaeggeru­m, og layoutet er nemt at finde rundt i. Gearvaelge­ren er en lille kontakt mellem forsaedern­e i stedet for en vrider ved rattet som i ID.4, og den digitale instrument­ering sidder i en brønd bag rattet i stedet for på en fristående skaerm.

Trods det mere konservati­ve look trumfer tjekkerne moderselsk­abet på elektronik: Midterskae­rmen i testbilen er på 13” og en tomme større end den, du kan få i ID.4. Indmaden er den samme, men betjeninge­n er lettere takket vaere analoge kontakter.

Vi kører Enyaq med det store batteri, baghjulstr­aek og optimal raekkevidd­e på 536 km. De 204 hk sikrer et kvikt antrit, men så heller ikke mere. Det er en stor og behagelig cruiser, der trives på lande- og motorvej, hvor den adaptive fartpilot og headup-displayet med augmentet reality-grafik forsøder tilvaerels­en.

Priserne starter ved 298.995 kr. for en 148 hk-variant med 361 km raekkevidd­e. Enyaq kan som udgangspun­kt lynlades med 50 kw, men vaelg en Plus-variant, og ladehastig­heden skrues til 100 eller 125 kw afhaengig af batteristø­rrelse, og du får bl.a. en varmepumpe med.

 ??  ?? Enyaq har ingen kølergrill – men du kan få den med “Crystal Face” – lysende Led-lameller i snuden.
Enyaq har ingen kølergrill – men du kan få den med “Crystal Face” – lysende Led-lameller i snuden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark