Bil Magasinet (Denmark)

I30 gør det svaert at ønske mere

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

Det er en floskel, men den tåler en gentagelse – saerligt fordi kernen af sandhed er tidløs: De koreanske familiebil­er er vor tids Folkevogne. Med det seneste facelift af Hyundai’s i30-model, der gør sine hoser grønne i Golf-klassen, er det blevet endnu svaerere at overse de koreanske bilers kvaliteter.

Opdatering­en er let at spotte på fronten af i30, der har fået et nyt design af indsugning­sområdet – er det nye design ikke din stil, kan den bestilles med N-line-udstyr, der får fronten til at tage sig mere konvention­el ud. Lygterne for og bag har også fået opmaerksom­hed i forbindels­e med faceliftet.

I motorrumme­t er der også sket aendringer. Den hidtidige 1,0-liters benzinturb­omotoren fortsaette­r i programmet. Som noget nyt kan i30 kombineres ▲

Priserne for den facelifted­e Hyundai i30 begynder ved 194.995 kr. for en variant med 120 hk uden mildhybrid. med mild-hybridsyst­em. En 1,5-liters benzinmoto­r kobles til et 48V-elsystem til gavn for braendstof­økonomien. Systemydel­sen er 159 hk, og mild-hybridsyst­emet kan kombineres med enten en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse.

Diesel er også en mulighed i i30, der tilbyder drivliner med eller uden mild-hybridsyst­em En 1,6-liters uden el yder 115 hk, mens der er 136 hk og taet på sammenlign­eligt opgivet braendstof­forbrug i mild-hybridvari­anten med 136 hk.

I kabinen er det efter faceliftet muligt at betale sig til en trykfølsom infotainme­ntskaerm på 10,25”, ligesom det er muligt at få delvis digitalise­ring af instrument­erne. Pakken med sikkerheds­systemer har også fået flere funktioner, og den automatisk­e nødbremse kan nu genkende cyklister.

Gør det Hyundai i30 til den bedste bil i klassen? Meget muligt – saerligt når man tager bilens generelle finish og fabriksgar­anti med i betragtnin­g.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark