Bil Magasinet (Denmark)

Corsa er et produkt af sin eltid

-

Hvis du er typen, der godt kan lide tanken om en elbil, men ikke orker at den skal ligne noget fra år 3000 eller have interiør fra et rumskib, så kunne Opel Corsa-e vaere noget for dig. Det er nemlig, kort sagt, bare en helt almindelig minibil – den kører bare på el. Så hvis du overvejer at skifte til el, kan du gøre det i Corsa-e uden at gå i chok.

Som de fleste andre elbiler føles Corsa’en tung i sving, men den kan sagtens give dig et smil på laeben og et sug i maven, når du forlader lyskrydset.

Det er relativt nemt at få sat den i laderen, men den har en tendens til at brokke sig, hvis ikke tingene er foregået i den helt rigtige raekkefølg­e. Det er ikke noget livsødelae­ggende, bare dødirriter­ende. Derhjemme kan du lade bilen med op til 11 kw, mens den kan lades med op til 100 kw i dertil indrettede ladestande­re, hvilket giver en teoretisk opladnings­tid til 80 pct. på bare 30 minutter. 330 kilometers teoretisk raekkevidd­e er okay uden at vaere prangende, men Corsa-e skal heller ikke konkurrere med Tesla.

Corsa deler teknik med Peugeot e-208, som jeg personligt synes er en flottere bil. Corsa-e er mere konvention­elt designet – inde som ude, hvilket er et plus for rummelighe­den i kabinen.

Hvis du har en nyere Opel, er du måske bekendt med My Opel-app’en, der kan bruges til at holde styr på service og forbrug med mere. Men i Corsa-e kan du også bruge appen til at styre din opladning og saette gang i klimaanlae­gget, så bilen er varm eller sval, når du kommer ud i den om morgenen. Det er en dødfed mulighed, der giver en stor følelse af mervaerdi – når det virker! Desvaerre er app’en hverken brugervenl­ig eller stabil, og skulle jeg bruge den hver dag, ville jeg hurtigt flå alt håret af.

Det er stort set kun manglen på afgangsrør, der viser, at dette ikke er en almindelig Corsa.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark