Bil Magasinet (Denmark)

En Ford man ikke hundser med

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Mathias Brandt

Ford S-max er ved at vaere en aeldre dame. Den blev oprindelig­t lanceret i 2006 og kom i anden generation i 2015, men den grundlaegg­ende teknik er uaendret ligesom i Mondeo, der benytter samme grundlaegg­ende opbygning og også er nem at genkende.

Mpv-modeller var en trend i 00’erne, der forsvandt fra andre maerkers modelprogr­ammer i 10’erne. Men Ford holder fast i S-max. Instrument­er og betjening baerer efterhånde­n praeg af at vaere af aeldre dato, men det gaelder primaert i forhold til designet. Det meste fungerer efter hensigten, og man savner hverken komfort eller sikkerheds­udstyr.

Man kan heller ikke påstå, at S-max kører gammeldags. Faktisk er affjedring­skomforten saerdeles fin, og styretøjet tilsvarend­e direkte for en bil af denne type og størrelse. 2021-modelårgan­gen har fået en stribe små opdatering­er udvendig, som vil tilfredsst­ille Ford-kendere, men generelt er det en S-max, som vi kender den.

En af de største nyheder i 2019 var introdukti­onen af en ny generation af dieselmoto­rer. Den nye 4-cylindrede diesel går internt under navnet “Panther” og har fundet plads i testbilen i en 190-hestes variant.

Den er forbundet til en ny 8-trins automatgea­rkasse. Selv om den er helt ny og angiveligt udviklet og produceret af Ford selv, er den af den traditione­lle slags. Det føles bag rattet, hvor skiftene er saerdeles glidende. Faktisk i en sådan grad, at jeg på et tidspunkt troede, at det var en trinløs gearkasse af Cvt-typen. Det giver umaerkelig­e, langsomme skift og blød fremfaerd. Til gengaeld må man undvaere oplevelsen af direkte skift, som de nye automatgea­rkasser af dobbeltkob­lingstypen giver.

S-max med den nye diesel er ikke en bil, man hundser med, men den opfører sig paent.

 ??  ?? ▲
St-line adskiller sig med udvendige design-elementer, haekspoile­r, sorte lister og røde bremse-calipre.
▲ St-line adskiller sig med udvendige design-elementer, haekspoile­r, sorte lister og røde bremse-calipre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark