Bil Magasinet (Denmark)

Octavia med kabel går godt

-

Det er noget af et arbejde at gennemskue hvilken variant af Skoda Octavia, der er det bedste køb. Sidste måned kårede jeg plugin-hybriden af VW

Golf som det muligvis bedste Golf-køb nogensinde på grund af pris i forhold til bil for pengene, men på trods af, at de to modeller deler drivliner, kan man ikke bare overføre samme konklusion til Skoda Octavia.

Testbilen er en fornemt udstyret og kraftigt motorisere­t stationcar med den seneste nye i sikkerhed, komfort og infotainme­nt. Her er 1,4-liters turbobenzi­ner og 6-trins Dsg-gearkasse (dobbeltkob­ling) fra Golf plugin-hybrid, og en samlet ydelse på 204 hk og et moment på 350 Nm. 0-100-tiden er 7,8 sek., hvilket føles kvikt, og den store stationcar kører gerne de første 40-45 km kun på el bortset fra i meget lave temperatur­er som i testugen, hvor du skal vaere heldig at komme 30 km hjemmefra, før benzineren starter. Samspillet mellem de to motorer og gearkassen er godt kalibreret, og drivlinen er mindre nervøs og ivrig efter at skifte gear end i for eksempel Kia Ceed plugin.

Kabinen er rummelig for og bag, og batteriet på 13 kwh placeret under gulvet i bagagerumm­et ødelaegger ikke stationcar­ens alsidighed: Her er 490 liter plads og 1.555 liter med bagsaedet slået ned, mens fossilvari­anterne med kaelder i stedet for batteri har henholdsvi­s 640 og 1.700 liter plads.

Octavia Combi plugin-hybrid fås fra 320.000 kr., og det er en saerdeles attraktiv pris. Testbilen med Plus-udstyr er 20.000 kr. dyrere, så skal vi sammenlign­e med en fossildrev­et Octavia, bliver det en 2,0 TDI diesel med 200 hk og op til 20,0 km/l, 7-trins Dsg-gear og Rs-udstyr til intet mindre end 465.065 kr. Det vil sige en merpris på omkring 125.000 kr. for diesel. Du skal godt nok vaere dieselfan for at tage dén.

Tidligere var Octavia kendt som en halvtraet og kedelig familiebil, men i dag ser den jo ligefrem godt ud. ▼

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark