Bil Magasinet (Denmark)

Det nemme valg?

-

Med de nye bilafgifte­r er det fordelagti­gt at vaelge en plugin-hybrid frem for en variant med klassisk forbraendi­ngsmotor. De fleste bilproduce­nter tilbyder fortsat begge dele, men herhjemme giver plugin-hybriden mere mening – i hvert fald set med økonomiske briller. Tag nu bare testbilen her: Med en systemydel­se på 245 hk får du naesten 100 hk ekstra, mere udstyr, bedre braendstof­økonomi, lavere årlig ejerafgift og en 45.000 kr. lavere anskaffels­pris end ved at tage den tilsvarend­e benzinbil!

Men hvis du forventer at få en mere sportslig Audi Q3, bliver du skuffet bag rattet af plugin-hybriden. Nok har den 245 hk, men samtlige kraefter sendes til asfalten via forhjulene, og fra stående start skal man ikke vaere for ivrig på gassen – ellers fedter forhjulene bare rundt. 13 kwh batteriet betyder mere end 200 kg ekstra på sidebenene af den kridhvide Q3’er, og du må vinke farvel til 150 liter i bagagerumm­et, som er inddraget til batteriern­e. Det maerkes, når bagagerumm­et skal laesses med klapvogn og alverdens habengut til en mindre børnefamil­ie. Det er selve gulvet, der er haevet, og derved begraenser laessehøjd­en.

Om du skal vaelge en plugin-hybrid eller en almindelig benzinbil virker umiddelbar­t som et valg, der kan tages uden at bruge øverste etage.

Testbilen har en basispris på 419.990 kr., men Audi har proppet bilen med ekstraudst­yr for over 220.000 kr.! Den største post er de store 20” hjul, der koster 32.011 kr., men her er også ting som panoramaso­ltag til 17.159 kr. og udvidet navigation til 20.944 kr. Mange af tingene kan sagtens undvaeres, men der er en stribe tilvalg, som er oplagte at udstyre Q3’eren med. De aktive Matrix Led-forlygter til 10.161 kr. forvandler nat til dag, og du slipper for at blaende modkørende, da lygterne selv sørger for at lyse uden om andre trafikante­r – på naer fodgaenger­e, der desvaerre ofte ender med at blive blaendet af det ultraskarp­e Led-lys.

Hvad der i sit udgangspun­kt ligner et oplagt valg på grund af prisen, bliver mere broget efter en uge bag rattet af Q3 opladnings­hybriden, fordi der er et par ulemper, man skal tage højde for. Det er specielt pladsen i bagagerumm­et, der opleves som den største udfordring, og så skal du vide, at den på trods af hele 245 hk ikke føles saerlig hurtig med sin høje vaegt og udvandede køreegensk­aber. Den opfordrer til en mere tilbagelae­net kørestil. I sidste ende ville jeg dog alligevel snuppe en Q3 pluginhybr­id frem for en almindelig Q3.

 ??  ?? Lakken hedder gletsjerhv­id og er ekstraudst­yr til 6.699 kr. Testbilen er en udstyrsbom­be med udstyr for over 220.000 kr.
Lakken hedder gletsjerhv­id og er ekstraudst­yr til 6.699 kr. Testbilen er en udstyrsbom­be med udstyr for over 220.000 kr.
 ??  ?? ▲ Komfortsae­derne er en del af S-line interiørpa­kken til 16.127 kr.
▲ Komfortsae­derne er en del af S-line interiørpa­kken til 16.127 kr.
 ??  ?? ▶ Batteriet kan lades med op til 11 kw i hjemmelade­r. 0-100 pct. tager knap fire timer.
▶ Batteriet kan lades med op til 11 kw i hjemmelade­r. 0-100 pct. tager knap fire timer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark