Bil Magasinet (Denmark)

Bliver snigløbet af billig bror

-

VW Tiguan har netop gennemgået det obligatori­ske midtlivs-facelift, der med sig bringer aendringer for samtlige varianter og versioner. Den høje tysker holder i testbilens tilfaelde fast i fossilt braendstof, men fås også med mild-hybridsyst­em og som opladnings­hybrid. Testbilen har benzinturb­omotor med 150 hk og 250 Nm og en relativt høj registreri­ngsafgift i forhold til plugin-hybriden, hvorfor prisen er høj. Gearkassen har syv trin og benytter dobbeltkob­lingstekno­logi.

Den mekaniske pakke arbejder naermest i det skjulte og gør ikke naevnevaer­dig vaesen af sig – den er godkendt uden at imponere.

Faceliftet er mest synligt, når Tiguan betragtes udefra. Fronten har fået en redesignet grill med et bredere smil, og på bagsmaekke­n står den nu TIGUAN i versaler. Bagpå er to kromindfat­tede afgangsrør, der dog ikke har forbindels­e til noget – de er udelukkend­e til pynt.

Sikkerhed er fortsat en høj prioritet hos VW, og samtlige sikkerheds­systemer har fået opdatering­er. Med rejseassis­tenten (Travel Assist) bliver Tiguan i nogle henseender delvist selvkørend­e. Adaptiv fartpilot med køassisten­t og skiltegenk­endelse ser standard og arbejder sammen med systemer, der kan tage sig af styreinput og samtidig også gennem en pulsmåler sikrer, at føreren har haenderne på rattet.

Da systemet også kan kommuniker­e med navigation­sanlaeget, er det muligt for Tiguan uden førerens indblandin­g at saenke farten forud for skarpe sving og rundkørsle­r.

Men men men, Tiguan ehybrid med opladeligt batteri og hele 245 hk er her allerede for kun 369.995 kr., så man er ikke rigtig klog, hvis man køber en 150 hk simpel benziner til over en halv million kroner.

 ??  ?? Tiguan fås fra 394.995 kr. for en bil med forhjulstr­aek, 150 hk og manuelt gear.
▼
Tiguan fås fra 394.995 kr. for en bil med forhjulstr­aek, 150 hk og manuelt gear. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark