Bil Magasinet (Denmark)

Jubilaeum og ny bundprop

-

I skrivende stund har jeg ejet min BMW 318is Coupé fra, den i nogle kredse udskaeldte, E36-generation i 10 år. Jeg har nu alle årene vaeret kisteglad for min Bimmer – selv om jeg godt ved, at 3-serien med skiftet fra E30 til E36 blev større, tungere, mere komfortabe­l og mindre skarp. Netop derfor faldt valget af variant på “is’eren”, da den forsøger at dyrke noget af den friske, sportslige karakter, som jeg forbinder med maerket.

Gennem årene er det blevet til flere reparation­er, og jeg har papirarbej­de på bilens vaerksteds­historik under mit ejerskab tilbage fra anskaffels­esåret. Her måtte den sølvfarved­e baghjulstr­aekker forbi de dygtige folk hos Jan Nygaard for at få skiftet en sammenfald­et katalysato­r.

Min 318is har aldrig svigtet mig, og jeg har passet og plejet den efter bedste evne og pengepunge­ns formåen. Når jeg gennemgår stakken af fakturaer, føler jeg, at hver en krone er godt givet ud – og BMW’EN er trods sine ca. 190.000 km på klokken stadig i topform.

I forbindels­e med skiftet af de bageste støddaempe­re opdagede jeg et projekt, jeg ikke kan se bort fra. Under bagagerumm­ets taeppe og under en indvendig opbevaring­sboks var rust begyndt at udvikle sig. Bilen har, i gud ved hvor mange år, kørt uden en bund/lukkeprop i karrosseri­et, hvilket var taet på umuligt at se udefra. En eftermidda­g med sandpapir, slibeklods og Dremel-vaerktøj fik bugt med det brune eksem, og en tyktflyden­de rustbeskyt­telse, et lag hammerlak og en frisk bundprop sikrer, at jeg ikke behøver bekymre mig om den udfordring laengere.

 ??  ?? Parkeret i tør og varm garage er det ingen sag med det rette vaerktøj at kaste sig ud i et projekt af denne type.
Parkeret i tør og varm garage er det ingen sag med det rette vaerktøj at kaste sig ud i et projekt af denne type.
 ??  ?? Uden taeppe og indmad er det tydeligt, at synderen er en manglende bundprop.
Uden taeppe og indmad er det tydeligt, at synderen er en manglende bundprop.
 ??  ?? Nedslibnin­g, rustbeskyt­telse og hammerlak – det er ikke kunst, men det holder.
Nedslibnin­g, rustbeskyt­telse og hammerlak – det er ikke kunst, men det holder.
 ??  ?? Med opbevaring­sboksen på plads er operatione­n overstået – den holdes af en enkelt bolt.
Med opbevaring­sboksen på plads er operatione­n overstået – den holdes af en enkelt bolt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark