Bil Magasinet (Denmark)

3 STATIONCAR­S TIL FAMILIENS BILFERIE

Gør klar til en ferie på de danske veje med denne test af stationcar­s, som Bil Magasinet testede til sidste års augustnumm­er, der kan findes i appen Wype.

-

TOYOTA COROLLA TOURING SPORTS

Toyota Corolla Touring Sports påpeger diskret tidens grønne tendenser og gør sig til med nøjsom hybridtekn­ik kendt fra Prius. Kører du meget i by og betjener speederen med en fjers lethed, går det smidigt og fint i bilen. Corolla’en er komfortabe­l og relativt godt støjisoler­et. Den er samtidig let at få til at køre langt på literen, men det er svaert at blive sådan rigtig begejstret bag rattet. Skal du op i fart igen efter et elefantvae­ddeløb på motorvejen, tror du i første omgang, der er noget galt, når du traeder på speederen. Motoren farer dramatisk op i omdrejning­er, mens hastighede­n øges i sneglefart.

SEAT LEON SPORTSTOUR­ER

Seat Leon Sportstour­er er castet perfekt til rollen med det sportslige udstyrstri­n FR og en veloplagt 1,5 liters turbomotor i kombinatio­n med en lille elmotor. Den ser skarp ud, og interiøret føles laekkert. Selve infotainme­ntsystemet vises grafisk bag rattet på et 10,25” display, såvel som på en 10” skaerm i midterkons­ollen. Men når ting som saedevarme og klimaanlae­g kraever flere tryk på skaermen, drømmer du dig tilbage til gamle dage. Med fornem benplads på bagsaedet og et stort bagagerum virker Leon Sportstour­er som et godt bud på en komplet og moderne familiebil.

FORD FOCUS

Ford Focus har en konvention­el 8-trins automatgea­rkasse i kombinatio­n med en 3-cylindret 1,5-liters Ecoboost-motor. Udefra ser kabinen skrabet ud med flere typer hårdt plastik og analog instrument­er. Men du sidder godt, og gearvaelge­ren er en fiks sag, der sparer plads i forhold til en konvention­el gearstang. Det bedste er dog styretøjet, der har den rette tyngde og feedback, såvel som undervogn, der går til sving med en form for entusiasme, når du skifter retning. Automatgea­rkassen har ikke så travlt med at skifte, men det er til at leve med. Der er bare to problemer. Ford har udfaset den 150 hk motor med automatgea­r til fordel for en variant med 182 hk. Og så er den nye Seat Leon så laekker en stationcar, at den fejer konkurrent­erne af banen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark