Bil Magasinet (Denmark)

MICHELIN IMPONERER

-

Kombinatio­nen af vejgreb på våd vej og lav rullemodst­and med deraf følgende god braendstof­økonomi, er en kombinatio­n, som er vanskelig. De to egenskaber traekker i hver sin retning, og kompromiss­et er sjaeldent helt optimalt. Men Michelin har tilsynelad­ende knaekket koden. Den franske daekproduc­ent er lykkedes i hidtil uset grad med at kombinere gode egenskaber på begge områder med Primacy 4-daekket, hvilket gør daekket til testvinder.

Det er ikke bare et vellykket daek men et udviklings­resultat, der sender et signal til konkurrent­erne. Hidtil har Michelin fokuseret på lav rullemodst­and og vaeret førende på området, men ofte på bekostning af vejgrebet på våd vej.

Continenta­l har ofte prioritere­t modsat, altså udviklet daek med gode dynamiske egenskaber på bekostning af rullemodst­anden.

Det samme gaelder Pirelli og i endnu højere grad Goodyear i årets test. Det andet vaesentlig­e resultat af årets sommerdaek­test er det mere indlysende: Køb ikke de billigste sommerdaek.

Trazano er en del af Kinas største producent af daek til personbile­r, som burde kunne producere et bedre daek. Kendsgerni­ngen er, at det kinesiske daek er uegnet til sommerbrug på vores breddegrad­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark