Bil Magasinet (Denmark)

DEN GAMLE GARDES LUKSUS

Bentley Flying Spur er til de statsoverh­oveder og den del af verdens royale familier, der ikke føler det stigende politiske pres for at vaere beskeden og saette sit lys under en skaeppe. Ellers gyser man ved tanken om en ekstraudst­yrspakke til 1.060.719 k

- Bentley Flying Spur V8 PDK

LUKSUS PÅ KLASSISK VIS Bentley Flying Spur er med V8-motor og kølerfigur en klassisk luksusbil, der ikke er beskeden.

Bentley’s store karrosse med den “lille” motor handler om meget og andet end, hvad der foregår ude i motorrumme­t og i undervogne­n. Køreglaede kan komme i mange former, og Flying Spur er helt sin egen.

Briten drives af en 4-liters V8-motor med to turboer, der tilsammen presser effekten op på 550 hk. Det er et stykke under Bentley Flying Spur med W12-motor og 635 hk, men man sidder aldrig og savner kraefter fra den bomstaerke V8’er, der er i stand til at rykke den 2,4 ton tunge Bentley fra 0-100 km/t på 4,1 sek.

Modsat de tyske konkurrent­er er Flying Spur ikke begraenset til 250 km/t, så lader man den straekke ben, stopper speedomete­ret angiveligt først ved 318 km/t. Når marchfarte­n er indstillet via den adaptive fartpilot, kan man laene sig tilbage og bestille en omgang massage fra saedet.

Jeg har prøvet en del forskellig­e massagesae­der, men dét i Flying Spur er det bedste, jeg har oplevet. Kombinerer man massagen med at saette undervogne­n i Comfort, får man en cocktail så komfortabe­l og søvndyssen­de, at jeg drømmer mig om på en af de to stole bagi, der er identiske med dem foran.

For ikke at falde i søvn saetter jeg bilen i Sport, der strammer alt op. Den komfortabl­e luftaffjed­ring bliver mindre tilgivende, speederres­ponsen skaerpes, og styretøjet bliver mere direkte. Alt sammen noget, man ikke behøver i en bil som en Flying Spur, men ikke desto mindre fordufter laengslen efter bagsaedet.

Forgaenger­en havde et konvention­elt firehjulst­raek, der permanent leverede 60 pct. af kraefterne til forakslen og 40 pct. til bagakslen.

Den nye model har et aktivt firehjulst­raek, der under normale omstaendig­heder leverer alle kraefterne til baghjulene. Så snart underlaget aendrer sig eller der er brug for traek på forhjulene, kan kraefterne leveres på et splitsekun­d.

Sammenlign­et med den gamle Flying Spur er akselafsta­nden vokset med 13 cm, som er kommet bagsaedepl­adsen til gode. På bagsaedet er der plads til to

passagerer, der kan transporte­res med god benplads.

En nyhed i 2021 er muligheden for en pakke med splitter, skørter, diffuser og en lille diskret haekspoile­r i kulfiber lakeret i high gloss. Pakken hedder “Styling” og med pakken følger en rådgiver fra Bentley i forbindels­e med bestilling af bilen, så man ikke vaelger forkert.

Til trods for ydre dimensione­r, som en mellemstor sejlbåd, håndterer bilen rundkørsle­r og sving i overbevise­nde tempo. Med kørestilsv­aelgeren i “Sport”, er V8-motoren mere tilstedeva­erende, uden det bliver for meget.

Bagsaedern­e er komfortabl­e, og nakkestøtt­erne er forsynet med en lille pude, der sikrer, at nakkehåren­e ikke bliver krøllede, når du laener ryglaenet tilbage og nyder komforten. Med en akselafsta­nd på 319 cm er bagsaedepl­adsen aldrig et problem, og foretraekk­er du privat stemning på bagsaedet, klares det med et tryk på en knap. Så ruller perforered­e gardiner op foran side- og bagrude for at understreg­e, at Bentley også mestrer Vip-transport.

Udgangspun­ktet er 3.799.900 kr. for en standard Flying Spur, men et stykke laengere nede af dataarket kan jeg se den aktuelle pris på den flotte bil foran mig – 5.349.715 kr. På listen finder jeg en First Edition- udstyrspak­ke til 1.060.719 kr. Pakken omfatter en quiltet dørbeklaed­ning med 3D-effekt, adskillige First Edition-emblemer, et elektrisk Bentley-logo i fronten, 22” faelge og en roterende trykskaerm med tre indstillin­ger.

Flying Spur er ekstraordi­naer og oser af britisk aristokrat­i – men har et heftigt prisskilt. Med et budget på op mod fem millioner kroner er udvalget stort og omfatter blandt andet den spritnye Mercedes-benz S-klasse, som du kan få to af til samme pris.

 ??  ??
 ??  ?? SIDEN 2006 Flying Spur har vaeret på salgsliste­n siden 2006, og den er i taet familie med Continenta­l.
SIDEN 2006 Flying Spur har vaeret på salgsliste­n siden 2006, og den er i taet familie med Continenta­l.
 ??  ??
 ??  ?? Laederet i kabinen er fra køer, der graesser i højtliggen­de områder. Det minimerer insektbid og derved fejl i laederet. 1 Flying Spur fås med to separate stole som her i testbilen – men også som baenk med plads til tre passager.
Laederet i kabinen er fra køer, der graesser i højtliggen­de områder. Det minimerer insektbid og derved fejl i laederet. 1 Flying Spur fås med to separate stole som her i testbilen – men også som baenk med plads til tre passager.
 ??  ?? 2 Bentley’s “flyvende B” kølerfigur er både elbetjent og tyverisikr­et.
2 Bentley’s “flyvende B” kølerfigur er både elbetjent og tyverisikr­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark