Bil Magasinet (Denmark)

AUDI Q4 E-TRON

- Tekst Steen Bachmann Foto PR

Vi spørger Audi’s kronprinse­sse, Hildegard Wortmann, hvorfor Audi Q4 e-tron bliver billigere end forventet.

HVEM

Hildegard Wortmann, ansvarlig for salg og marketing og medlem af bestyrelse­n for Audi

HVAD

Audi Q4 bliver vaesentlig­t biligere end ventet

HVORFOR

Det er praecis dét, vi spørger hende om via et online Teams-møde

Hvordan saetter man en pris på en helt ny model? “Man ser op og ned i modelprogr­ammet og skeler til, hvad konkurrent­erne gør. Vi prissaette­r biler på samme måde, uanset om det er fossil-, hybridelle­r elbiler. Vi kan ikke tillade os at tage en højere pris for Q4, bare fordi det er en elbil fra et premium-maerke som Audi. Det ville vaere kontraprod­uktivt, for kunder i fossildrev­ne biler skifter jo ikke til en elbil, hvis den er vaesentlig­t dyrere.”

På Bil Magasinet er vi overrasked­e over prisen på 350.000 kr. Skal Audi til at bygge billigere biler? “Vi startede med e-tron – en stor SUV for dem, der har råd. Det skulle vaere en SUV, for 46 pct. af alle vores solgte biler i dag er SUV’ER. Men der skal også vaere fornuft bag valget, så det ikke kun bliver et ideologisk valg. Derfor var det naturligt, at den naeste elbil skulle vaere et ikon – en bil, du vender dig om efter. Det er Audi GT e-tron. Det tredje indslag skal vaere noget, som mange har råd til, og som lader os skalere produktion­en op, så flere af vores kunder kommer over i en elbil. Derfor lancerer vi Q4 e-tron som en del af planen om at have over 20 elbiler i 2025. Vi håber selvfølgel­ig, at Q4 vil tiltale nye kunder, og det er årsagen til, at prisen starter, hvor den gør.”

“VI HÅBER, AT Q4 VIL TILTALE NYE KUNDER, OG DET ER ÅRSAGEN TIL, AT PRISEN STARTER, HVOR DEN GØR”

Hvordan vil du tale en Q3-ejer ind i en Q4?

“Det er lettere sagt end gjort, for det er kunden, der bestemmer. Det er lidt som at spørge: Hvornår bygger I den sidste forbraendi­ngsmotor? Jamen, det ved vi ikke, det er ikke os, der bestemmer det. Det er kundernes beslutning. Så laenge kunderne efterspørg­er forbraendi­ngsmotorer og hybridbile­r, vil vi producere dem. Svaret på dit spørgsmål er, at vi skal kunne tilbyde både en Q3 og en Q4. Hvis kunden er interesser­et i elektromob­ilitet, ville jeg afsøge hendes eller hans kørselsbeh­ov og se, om det passer til en elbil, og så ville jeg understreg­e, at der er mere plads i en Q4 og at den er mere moderne designet uden at skraemme nogen vaek, bare fordi det er en elbil.”

Hvor basalt udstyr skal en Audi have i 2021?

“De seneste år er det blevet alt for stor en opgave at konfigurer­e en bil. Det er blevet for meget. Hvis du ikke arbejder profession­elt med biler, kan du bruge timer uden at få overblikke­t. Her er vi nødt til at praesenter­e kunden for noget, der er enkelt og let at overskue. En bil som Q4 skal have det udstyr, du forventer af en bil fra et premiummae­rke. Vi har samlet udstyret i pakker, så du vaelger pakke efter smag og kørselsbeh­ov. Vi har omkring 80 pct. faerre valgmuligh­eder af udstyr i Q4 end i en af vores tilsvarend­e SUV’ER.”

Vore laesere er bekymrede for batteriets levetid? “Det er vi klar over, og det har vi respekt for. Derfor garanterer vi for 70 pct. af batteriets kapacitet og ydeevne op til otte år eller 160.000 km.”

 ??  ?? VIDSTE DU? Audi Q4 er baseret på samme platform som VW ID.4 og Skoda Enyaq, men har eget karrosseri og kabine. Q4 e-tron kommer først som almindelig SUV, og senere på året som Q4 Sportback (billedet).
VIDSTE DU? Audi Q4 er baseret på samme platform som VW ID.4 og Skoda Enyaq, men har eget karrosseri og kabine. Q4 e-tron kommer først som almindelig SUV, og senere på året som Q4 Sportback (billedet).
 ??  ?? AUDI Q4 E-TRON Den nye elbil har en raekkevidd­e på op til 520 km og kommer til Danmark i juni fra 349.900 kr.
AUDI Q4 E-TRON Den nye elbil har en raekkevidd­e på op til 520 km og kommer til Danmark i juni fra 349.900 kr.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark