Bil Magasinet (Denmark)

NYINDKØBT BMW

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Redaktøren har indkøbt en brugt BMW. Slå op på side 96 for at se hvilken.

En 135i Cabriolet! Jeg har kørt Volvo V40 i fire år og besluttede, at det var tid til at komme videre (se artikel til højre). Jeg har haft en åben bil i mange år, men sidste år savnede jeg en mere og besluttede i efteråret at skaffe en sommerbil til 2021-saesonen.

Det gik vinteren med. Altså med at lede efter en åben bil. Det startede helt uden forbehold med alle muligheder åbne. Jo mere jeg ledte, desto klarere blev målet. Jeg har tidligere haft en BMW 320i Cabriolet med 6-cylindret motor, og den var jeg glad for. Så efter nogle måneder, lagde jeg mig fast på en BMW.

Det kunne vaere blevet en 3- eller 4-serie igen. Men de er stadig forholdsvi­s dyre, hvorfor jeg begyndte at lede efter 1- og 2-serier, begge med baghjulstr­aek. Efter lange overvejels­er besluttede jeg mig for 135i med den 3-liters raekkeseks­er på 306 hk. Og så begyndte det at blive svaert.

Der var faktisk én til salg i Danmark en overgang, men den forsvandt hurtigt. Udstyr, farve og indtraek passede heller ikke, som jeg ønskede det, og derefter gik der endnu flere måneder med at lede på mobile.de.

Jeg havde en del krav: Den skulle have en anden farve end grå eller sort med sort indtraek – det ser for kedeligt ud. Det skulle minimum vaere en 2011-model med navigation, fordi den årgang får den store, faste skaerm på frontpanel­et. Den skulle have manuelt gear, fordi det er en fornøjelse at køre med i den baghjulstr­ukne 1-serie.

Dertil kom krav til km-tal på maks 130.000 km, kabine i god stand, og en trovaerdig saelger. De krav skulle hurtigt vise sig at blive udfodringe­r, selv om jeg var klar til at vaelge en lidt dyrere bil for at få den rigtige.

Hele vinteren var søgeresult­atet på en 135i Cabriolet maksimalt 40 biler på mobile.de, og få af dem levede op til mine krav. I februar viste en bil sig hos en forhandler i Bergkamen syd for Münster. En 2011 med 106.000 km på taelleren, “Tiefseebla­u” (mørkeblå) med beige indtraek til 160.000 kr. uden afgift.

Under normale forhold ville jeg se bilen, inden jeg slog til. Det lod sig ikke gøre, så min søn Mads Thomsager, der arbejder for Nellemann Leasing, hjalp med den kontrol, som Nellemann Leasing benytter sig af, når de tager biler hjem til kunder. De har en tysk fagperson til at tjekke bilen, den får en uafhaengig tilstandsr­apport, og alle tilgaengel­ige papirer, herunder servicebog, bliver tjekket. Inklusive hjemtagnin­g og registreri­ng i Danmark koster det 22.500 kr. hos Nellemann Leasing.

Jeg betalte således for bilen direkte til forhandler­en og ville selv hente den i Tyskland. Det forhindred­e coronasitu­ationen, så det endte med, at bilen blev transporte­ret til Padborg, hvor jeg hentede den. Den så ud som beskrevet, de lovede papirer lå i handskerum­met, og bilen kørte, som jeg forventede. Den er fed!

Planen er, at jeg skal køre i den i sommer og derfor på en leasingløs­ning hos Nellemann. Hvad der skal ske derefter, må tiden vise.

Bilen er nu klar til toldsyn og registreri­ng. Laes mere om det, og se priser og leasingløs­ning i naeste måned.

 ??  ?? Slår man op i Bil Revyen 2011, står der, at en bil som denne koster 827.000 kr. som ny uden ekstraudst­yr.
Slår man op i Bil Revyen 2011, står der, at en bil som denne koster 827.000 kr. som ny uden ekstraudst­yr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark