Bil Magasinet (Denmark)

ITALIENSK OVERFLOD

Designet faldt ikke i alles smag, men 612 Scaglietti er rendyrket, italiensk overflod.

- Foto PR Tekst Frederik T. Frey

612 Scaglietti er en lynhurtig bil med plads til fire voksne – topfart på 315 km/t.

Ferrari har et langt og naert forhold til karrosseri­byggerne hos Carrozzeri­a Scaglietti – måske fordi de har til huse i lokaler lige overfor Ferrari selv i Maranello. Men med 612-modellen er det ikke kun Scaglietti, der haedres.

Afløseren for Ferrari 456 følger på flere punkter i tidligere modellers hjulspor, og den haederkron­ede Gt-opskrift med V12-frontmotor, baghjulstr­aek og plads til fire i kabinen sikrer bilen fra 2004 en plads blandt familiemed­lemmer som Ferrari 250 GTE, Ferrari 412 og senere Ferrari FF, der tilførte “familie-ferrari’en” et avanceret firehjulst­raek.

612 Scaglietti har sammenlign­et med sin forgaenger, Ferrari 456, fået voksevaerk. Akselafsta­nden er 35 cm laengere, og karrosseri­et, hvis streger er slået hos Pininfarin­a, er 17,2 cm laengere og 3,7 cm bredere. Det saetter sine krav til designerne, der skal forene de nye og større proportion­er med et elegant design. Opgaven lander hos Pininfarin­a, hvor Ken Okuyama og Frank Stephenson er maendene bag formgivnin­gen, mens selve karrosseri­erne bygges hos Carrozzeri­a Scaglietti, og Gt’erne bygges faerdige hos Ferrari selv i Maranello. Designet låner kraftig inspiratio­n fra en helt saerlig “one of” Ferrari fra 1950’erne. Filminstru­ktøren Roberto Rossellini foraerede i forbindels­e med sit aegteskab til Ingrid Bergman sin brud en unik 375 Mille Miglia Speciale Bergman Coupé. 612 Scaglietti fås bl.a. i en saerlig grå farve, der hedder Nuovo Grigio Ingrid, ligesom forlygtern­e samt forskaerm og døre baerer designdeta­ljer fra Ingrid Bergmans “bryllupsga­ve”.

V12-motoren på 5,7 liter med 540 hk og 589 Nm deler 612 Scaglietti med Ferrari 575 Superameri­ca. Potentiell­e kunder har valget mellem en 6-trins manuel gearkasse eller en automatise­ret manuel gearkasse med duften af Formel 1. I alt producerer Ferrari 3.025 biler, inden Ferrari FF tager over i 2011. Heraf er bare 199 parret med den manuelle gearkasse, der uden sammenlign­ing er den mest eftertragt­ede variant på youngtimer­markedet i dag.

Farven hedder Nuovo Grigio Ingrid – en hyldest til Ingrid Bergman, der havde en grå Ferrari 375 MM Speciale Bergman Coupé.

 ??  ?? Jeremy Clarkson sagde engang, at Ferrari’s gadebiler var ringe, når deres F1-hold klarede sig godt. Hmm...
Jeremy Clarkson sagde engang, at Ferrari’s gadebiler var ringe, når deres F1-hold klarede sig godt. Hmm...
 ??  ?? Ferrari 612 baerer navnet “Scaglietti” – men det er Ken Okuyama og Frank Stephenson fra Pininfarin­a, der har designet Gt’en. ▼
Ferrari 612 baerer navnet “Scaglietti” – men det er Ken Okuyama og Frank Stephenson fra Pininfarin­a, der har designet Gt’en. ▼
 ??  ?? V12-motoren producerer 540 hk og 589 Nm. Med en topfart på 315 km/t var 612 verdens hurtigste 4-personers bil i 2004. ▶
V12-motoren producerer 540 hk og 589 Nm. Med en topfart på 315 km/t var 612 verdens hurtigste 4-personers bil i 2004. ▶
 ??  ?? Der kunne vaelges mellem manuelt gear eller Ferrari’s automatise­rede manuelle F1 gearkasse. ▶
Der kunne vaelges mellem manuelt gear eller Ferrari’s automatise­rede manuelle F1 gearkasse. ▶
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark