Bil Magasinet (Denmark)

Forrykt Ferrari

Hvis du er traet af biler med kedelige motorer, så meld dig i køen til et af de få eksemplare­r af en ny bølle-udgave af Ferrari 812 Superfast. Den er bygget til entusiaste­r, der vaerdsaett­er en skrigende V12-motor med 9.500 o/min.

- Tekst Steen Bachmann Foto Ferrari

Det var en iskold formiddag en forårsdag i maj, da nyheden om en limited udgave af Ferrari’s store V12-coupé kom i indbakken på Bil Magasinets nye redaktion i det svenskejed­e bladhus på Østerbro i København. Er det noget, vi skal saette en mand på med det samme, spurgte den digitale redaktør? Det var det ikke... indtil jeg fik øje på, at motoren tager 9.500 o/min. Nitusindef­emhundrede omdrejning­er i minuttet for en motor med 12 pinde er forrykt – selv mange racermotor­er roterer ikke så hurtigt.

Ferrari 812 Competizio­ne fik online verdenspre­miere i Maranello som en ekstrem udgave af en i forvejen ekstrem bil. Konceptet er en klassisk 2-personers coupé med frontcente­rmotor baseret på Ferrari 812 Superfast. Competizio­ne markerer Ferrari’s 70-års jubilaeum i motorsport med en ambition om en perfekt symbiose af performanc­e, form og funktion, og forventes afsat til maerkets mest passionere­de samlere.

Motoren er bygget i aluminium, magnesium og andre materialer egnet til ekstrem performanc­e. Den har et slagvolume­n på 6,5 liter og er bygget op med to cylinderra­ekker med hver seks cylindre, som er sat sammen i et V med 65 graders vinkel. V12’eren er den højestyden­de motor nogensinde i en gade-ferrari med 830 hk ved 9.250 o/min, og omdrejning­sbegraense­ren slår først til ved 9.500 o/min.

Her er ny ventiltimi­ng, en ny performanc­e-udstødning og flere andre modificeri­nger for at opnå den høje ydelse. Målet er, at bilen skal vaere sjov og underholde­nde at køre. Ferrari understreg­er isaer en følelse af lethed og agilitet, en evne til eksplosivt hurtige retningssk­ift og praecision i indstyring til sving. Bilen har et ikke angivet vaegttab i forhold til 812 Superfast primaert ved øget brug af kulfiber og en ny generation af Ferrari’s Side Slip Control kør-sidelaens-program.

 ??  ?? Kort efter premieren viste Ferrari en 812 Competizio­nea med aftageligt targatag og samme data som coupéen.
Kort efter premieren viste Ferrari en 812 Competizio­nea med aftageligt targatag og samme data som coupéen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark