Bil Magasinet (Denmark)

5 FACTS DU SKAL VIDE OM

Nio’s elektriske stor-suv

- Tekst Frederik Hauschildt Foto Nio

Elbilsmaer­ket Nio har annonceret, at maerket til september vil søsaette en ny model og senere et nyt koncept i Norge. Nio Power Swap hedder konceptet, der skal løse udfordring­erne med både opladnings­tid og batterilev­etid.

1 LYNHURTIG SUV

ES8 har med tre saederaekk­er mulighed for at fragte op til syv personer. Dimensione­rne er som taget fra Tesla Model X, som også er Nio’s skydeskive med ES8. Den er også kvik: Med firehjulst­raek, 544 hk og 725 Nm tager ES8 turen til 100 km/t på 4,9 sekunder.

2 PÅ VEJ TIL NORGE

Fra juli kan biler fra Nio bestilles i Norge, og i september leveres de første biler fra maerket. Leverancen efterfølge­s af en etablering af landets første servicecen­ter for Nio-biler, samt det første Nio-showroom uden for Kina. I 2022 introducer­es også sedanen ET7.

3 ALU-KARROSSE

Karrossen til ES8 er 96% aluminium. Det holder bilen let og giver pote på raekkevidd­en: Med 100 kwh i batteriet, kan bilen ifølge Nio køre 580 km på én opladning. Brugen af aluminium har også givet mere stivhed til karrossen.

4 BATTERI TIL LÅNS

Nio står for de såkaldte Power Swap Stations, der skal stå for en automatise­ret udskiftnin­g af batterier på Nio’s biler. Der er allerede bygget stationer i Kina, og Nio regner med at have yderligere fire stationer i Norge i løbet af 2022. Konceptet minder om det, det israelske firma Better Place debuterede med i 2011. Better Place gik konkurs i 2013.

5 KAN JEG KØBE DEN?

Lige nu er der ingen konkrete planer om, at Nio skal til Danmark. Nio’s CEO udtaler dog, at der fremadrett­et er et ønske om at introducer­e maerket i resten af Europa. Den norske introdukti­on kan altså fungere som en form for prøveintro­duktion. Hvis denne baerer frugt, kan vi også forvente at se Nio i Danmark.

 ??  ??
 ??  ?? Nio sigter efter luksussegm­entet i Norge, og alt tyder på, at de skyder med skarpt.
▼
Nio sigter efter luksussegm­entet i Norge, og alt tyder på, at de skyder med skarpt. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark