Bil Magasinet (Denmark)

Markus Bauknecht, Product Charging Manager hos Mercedes-benz STORT INDTOG AF EL HOS AMG

-

Løber det dig koldt ned ad ryggen, når snakken falder på den stigende elektrific­ering af bilparken? Meget tyder på, at du først som sidst skal vaenne dig til tanken om større maengder af gnister i motorrumme­t – også når det kommer til lynhurtige sportsvogn­e og muskelbile­r, som alt fra familiefae­dre til rocker -aspiranter drømmer hede drømme om.

De kommende Mercedes-amg-modeller står til at følge trop med det tyske bilfirmas øvrige modelprogr­am og ofrer cylindre, ventiler og slagvolume­n til fordel for batterier, højspaendi­ng og elmotorer.

Tidligere var det svaert at støve en model op med Amg-logo på bagsmaekke­n, uden at motorrumme­t var proppet til randen med højtydende mekanik. ”Vil De have fire, otte eller tolv cylindre, hr.?”det var naesten kun fantasien og ens personlige graense for tvivlsom smag, der satte graenserne.

Skriften på vaeggen er dog tydelig, og bortregner man ”light-amg”-modellerne med efternavne­t 53 som f.eks. Mercedes-amg E 53, der allerede har gjort indhug i antallet af cylindre med en raekkeseks­er, er de tyske ingeniører allerede langt med planer, der er endnu mere vidtraekke­nde.

Heldigvis er der ifølge Markus Bauknecht, der er Product Charging Manager hos AMG’S moderselsk­ab, Mercedes-benz, ingen grund til bange anelser. Planerne har tyskerne haft laenge, men først nu begynder vi at se resultater­ne, og snart får vi mulighed for at prøve kraefter med de faerdige biler. Ved en presseprae­sentation beroligede Hr. Bauknecht Bil Magasinets udsendte journalist. Med tilføjelse­n af elektriske løsninger i motorrumme­t vil kommende Amg-modeller ikke bare vaere mere politisk korrekte og miljøvenli­ge – de vil også vende op og ned på, hvad der kan betragtes som ”hurtig”.

Sprinter du ned til den lokale Mercedes-forhandler, er der ingen Amg-varianter af de sydtyske biler, der endnu har avanceret el- eller hybriddrif­t i motorrumme­t. Men Mercedes har bekraeftet, at den naeste C-klasse AMG mister halvdelen af sine cylindre og må nøjes med fire fremadrett­et.

Redningen kommer qua et kraftfuldt hybridsyst­em, der skal sikre, at gode praestatio­ner ikke bliver en mangelvare. AMG rykker også ved talskalaen og introducer­er en AMG 73e-variant af GT 4-Door-modellen – hvor du må kigge langt efter en 12-cylindret V-motor. I dette flagskib, med hybrid-v8’er, har antallet af cylindre måtte vige pladsen for moderne opladnings­hybridtekn­ik i bestraebel­sen på at ramme 800 hk, uden at Moder Jord lider for megen overlast.

 ??  ?? Mercedes-amg GT 4-Door blev praesenter­et i 2018. Den heftige og elektrific­erede variant forventes i år. VIDSTE DU? I 1999 brugte AMG 73-betegnelse­n første gang. SL 73 i R129-generation­en brugte en 7,3-liters V12’er, der også blev lagt i Pagani Zonda S 7.3 fra år 2002.
Mercedes-amg GT 4-Door blev praesenter­et i 2018. Den heftige og elektrific­erede variant forventes i år. VIDSTE DU? I 1999 brugte AMG 73-betegnelse­n første gang. SL 73 i R129-generation­en brugte en 7,3-liters V12’er, der også blev lagt i Pagani Zonda S 7.3 fra år 2002.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark