Bil Magasinet (Denmark)

Vestsjaell­and Bilmuseum

-

Fra sengefabri­k til biludstill­ing

Erik Haanings biler har holdt til i den nedlagte Sengefabri­k ved Saeby i mere end 15 år, og stedet har, som navnet antyder, fungeret som biludstill­ing med offentlig adgang. Samlingen er løbende blevet udvidet og udskiftet med biler efter Erik Haanings ønske. Ikke alle biler kommer med til den nye placering. Der bliver formentlig efterladt en mindre samling i Saeby, som ikke bliver offentlig tilgaengel­ig.

 ??  ?? Store flyttedag Bilerne i Haaning Collection er som udgangspun­kt køreklare, og mange af dem er registrere­de, så de kunne reelt køre på egne hjul til deres nye hjem. Det gør de dog ikke alle, og der skal en del biltranspo­rtere til at flytte alle 80 biler.
Store flyttedag Bilerne i Haaning Collection er som udgangspun­kt køreklare, og mange af dem er registrere­de, så de kunne reelt køre på egne hjul til deres nye hjem. Det gør de dog ikke alle, og der skal en del biltranspo­rtere til at flytte alle 80 biler.
 ??  ?? 1 En Saab 96 med Ford V4-motor, som kom til i efteråret 1967 og fortsatte frem, til modellen udgik.
1 En Saab 96 med Ford V4-motor, som kom til i efteråret 1967 og fortsatte frem, til modellen udgik.
 ??  ??
 ??  ?? 3 En Honda CRX og en Alfasud i raekken af biler, som var almindelig­e i Danmark engang, men ikke laengere. Alfaen får plads i Haaning Collection.
3 En Honda CRX og en Alfasud i raekken af biler, som var almindelig­e i Danmark engang, men ikke laengere. Alfaen får plads i Haaning Collection.
 ??  ?? 2 En Falcon 2CV er en britisk kit car sportsvogn i glasfiber, bygget på basis af Citroën 2Cv-teknik.
2 En Falcon 2CV er en britisk kit car sportsvogn i glasfiber, bygget på basis af Citroën 2Cv-teknik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark