Bil Magasinet (Denmark)

Modnet Tesla overbevise­r

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul

For to år siden gav Tesla Model 3 mest mening, hvis du ville have en elbil til under en halv million kroner, men i dag er udvalget stort med blandt andet den laekre Polestar 2, en Audi Q4, der fører sig frem på pris (!), og kommende elbiler fra både BMW og Mercedes-benz. Hvor stiller det gode gamle Model 3? Nyhedens interesse og wow-effekten er vaek, men tilbage står en overbevise­nde og gennemført bil med suveraene praestatio­ner (selv den langsomste er hurtig), en raekkevidd­e så betydelig, at man ikke gider taenke på den, og en pris, der giver meget bil for pengene.

Vi var med til at kåre den til Årets Bil i Danmark 2020, og siden er den opdateret på mere end 70 punkter. Børnesygdo­mmene er kureret, og elbagklapp­en kan nu åbnes udefra ved et tryk på en knap. Daekkene er med lav rullemodst­and og vindmodsta­nden er saenket via nye pladefaelg­e.

Tesla påstår, at det er den mest effektive elbil på gaden, og raekkevidd­en er øget 20 km i 2021-årgangen til nu 580 km i Wltp-normen. I praksis betyder, at man ikke skaenker den en tanke, fordi der altid er juice på batteriet og fordi man altid kan lynlade på Tesla’s eget netvaerk til fair priser og uden ventetid. Vi fik 150 km på 12 minutter, og det er flot.

Der fås tre varianter: Baghjulstr­aek, 0-100 km/t på 5,6 sek. og raekkevidd­e

448 km, testbilen med firehjulst­raek, 0-100 km/t på 4,4 sek. og 580 km og så den forrykte Performanc­e med firehjulst­raek, 0-100 km/t på 3,3 sek. og 567 km. Priserne er fra 399.990 til 495.268 kr., og her er så meget standardud­styr, at ekstraudst­yrslisten kun omfatter ting som metallak (9.500 kr.), 19” faelge (13.500 kr.) og anhaengert­raek (9.500 kr.).

På to år er Model 3 gået fra at vaere et eksotisk valg til at vaere det sikre køb af elbil i denne klasse.

 ??  ?? ▲
Det ydre design er uaendret og har mistet sin woweffekt. Pyt med det, for bilen er modnet.
▲ Det ydre design er uaendret og har mistet sin woweffekt. Pyt med det, for bilen er modnet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark