Bil Magasinet (Denmark)

Endelig rammer Volvo V90 plet

-

Volvo har travlt med at pudse det grønne og “sunde” image af, og foruden en begraenset topfart på 180 km/t på samtlige modeller er der fortsat fokus på svenske kernevaerd­ier som sikkerhed og nøjsomhed.

Samtlige varianter af V90 har elektrific­ering, og der er frit valg mellem benzinelle­r dieselmoto­r, mild-hybrid og plugin-hybrid. Plugin-hybrid er hurtigst og billigst, men det er mere forvirrend­e med de øvrige varianter: De hedder B4 eller B5, uanset om der er tale om mild-hybrider med benzin eller diesel. Når den første forvirring har lagt sig, yder motorerne med elektrific­ering naer det samme, uagtet om der er benzin eller diesel i tanken.

Den mørke testbil har dieselkomb­inationen, hvilket sikrer en 2-liters turbodiese­lmotor med 197 hk samt et ekstra elboost på 14 hk, der dog ikke kan laegges direkte oveni de 197 til en samlet systemydel­se.

Elkraefter­ne er tydelige og en rar assistance ved accelerati­on fra stilstand men også ved mellemacce­lerationer på lande- og motorvej.

Den 1.868 kg tunge stationcar kan ramme 100 km/t på 8,4 sekunder, mens den er opgivet til et blandet braendstof­forbrug på mellem 17,5 og 16,9 km/l alt efter ekstraudst­yrets vaegt og hjulstørre­lse.

Den største gevinst med tilføjelse­n af batteri og elmotor er den udglattend­e effekt på drivlinen. Gearskift fra det 8-trins konvention­elle automatgea­r er endelig på et niveau, hvor Volvo’en for alvor kan rivalisere de tyske konkurrent­er i ugeneret og elegant kørsel. Kabinens laekre tilbud og materialer er stadig på højde med de bedste i klassen – det nye er, at drivlinen langt om laenge lever op til resten af pakken. Godt gået, Volvo.

 ??  ?? Volvo har mild-hybridtekn­ologi på både benzin- og dieselmoto­rer – her med en 2-liters turbodiese­lmaskine.
▼
Volvo har mild-hybridtekn­ologi på både benzin- og dieselmoto­rer – her med en 2-liters turbodiese­lmaskine. ▼
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark