Bil Magasinet (Denmark)

BMW’S kanonkøb

I Danmark kan modelprogr­ammet for den nye 3-serie naesten koges ned til én variant takket vaere vores afgiftsyst­em. Heldigvis er bilen fin.

- Tekst Frederik T. Frey Foto A. Hansen & Søren Juul

Danmark har udviklet sig til et land, hvor man som bilkøber skyder sig selv i foden, hvis man ikke køber en opladnings­hybrid – hvis ellers det fås på den model, man har udset sig.

Afgiftsjun­glen er skruet sådan sammen i vores andedam, at biler med et lavt opgivet forbrug får en skattemaes­sig fordel, hvilket gør hybriderne­s mere konvention­elle brødre og søstre irrelevant­e på grund af en højere pris for mindre power, mindre udstyr og et højere braendstof­forbrug.

Sådan er tilfaeldet også med BMW 3-serie, der fås i en 330e-variant med en systemydel­se på 292 hk, mulighed for elkørsel op til 57 km takket vaere et 11,2 kwh batteri samt standardud­styr som blandt andet metallak, 18” faelge, navigation, 3-zoners klimaanlae­g, Ledlygter og ratvarme.

Testbilen har oveni fået M Sport-behandling, der giver fastere undervogn, bedre bremser, sportssaed­er samt en udvendig aerodynami­sk pakke.

BMW 330e koster fra 459.475 kr., hvilket gør den til den billigste variant på programmet. Testbilen med M Sport koster fra 500.878 kr.

Man skal altså vaere meget opsat på at undgå ladekabler, hvis man insisterer på at købe for eksempel en BMW 320i med forbraendi­ngsmotor, 184 hk og mindre udstyr til 511.514 kr.

Det gør naturligvi­s opladnings­hybriden til det oplagte valg – saerligt ud fra en økonomisk betragtnin­g.

Testbilen lokker med flotte praestatio­ner, og ikke kun i den fornuftige afdeling. 0-100 km/t er overstået på 5,8 sekunder, og selv om topfarten ikke kan udnyttes i Danmark, løber 330e M Sport hele 230 km/t, hvis den slippes fri på Autobahn.

Mervaegten på 275 kg over en 320i vil muligvis kunne maerkes på en trackday, men i langt de fleste køresituat­ioner er 3-serie som opladnings­hybrid et tilfredsst­illende bekendtska­b, når det kommer til køreegensk­aberne.

Sandheden er, at det er bagagerumm­ets begraensni­nger, du vil maerke mest i dagligdage­n. Som sedan mister opladnings­hybriden 105 liter sammenlign­et med de konvention­elle varianter. Heldigvis kan du glaede dig over, at bagagerumm­et fortsat er regulaert og nemt at udnytte. Gulvet er haevet, men der er ingen spøjse kasser eller trin, der gør det svaert at få større genstande derind.

 ??  ?? ▲ Sportssaed­er og laederrat med varme er standard i testbilen med M Sport-udstyr.
▶ Bagagerumm­et rummer op til 375 liter – 105 liter mindre end i de konvention­elle 3-serier.
BMW 330e skjuler sin halvelektr­iske identitet elegant. Ladestikke­t sidder på venstre forskaerm.
▲ Sportssaed­er og laederrat med varme er standard i testbilen med M Sport-udstyr. ▶ Bagagerumm­et rummer op til 375 liter – 105 liter mindre end i de konvention­elle 3-serier. BMW 330e skjuler sin halvelektr­iske identitet elegant. Ladestikke­t sidder på venstre forskaerm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark