Bil Magasinet (Denmark)

Den godmodige brumbasse

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Selenitgrå metallak, matsort grill og plastikind­satser, talrige Amg-detaljer og 22” hjul til et højbenet Suv-karrosseri med skrå haek signalerer voldsom Mercedes i hver en kvadratcen­timeter af denne bil. Velkommen til AMG’S fortolknin­g af Mercedes GLE Coupé.

Lydbillede­t følger delvis med. Dette er den svageste Amg-variant af GLE Coupé med “kun” 435 hk. Topmodelle­n GLE 63 S stiller med V8-motor og 612 hk, men AMG 53 nøjes med Mercedes’ nye 6-cylindrede raekkemoto­r. Amgbrølet, som vi kender fra den store V8-motor, er her også med seks cylindre, men i afmålte maengder.

Men den grå lak, Amg-krigsmalin­gen og store hjul er alt andet end afmålte. Det er voldsomt at se på. Vil du udforske øde småveje i lidt over marchvaelg­eren, ▲

“AMG Ultimate”pakken bidrager til det voldsomme udtryk for en merpris af 450.000 kr. tempo, holder store hjul og den justerbare undervogn (AMG Ride Control) fast i underlaget langt ud over, hvad du vil forvente af en 177 cm høj SUV.

“Det kan jeg godt undvaere,” svarer du, og modsvaret findes på kørestilso­m slaekker på tøjlerne i undervogne­n og gør den aggressive brumbasse til en venlig onkel, der tager sig kaerligt af dig på langturen. Det er ganske enkelt imponerend­e, hvordan kørestilva­elgeren kan aendre bilens karakter fra voldsom sportsvogn til komfort-suv.

Uanset er det en tørstig onkel. Det officielle forbrugsta­l er 9,4 km/l. Under testen, hvor vi primaert holdt os til den venligtsin­dede onkel, blev det til 7,9 km/l. Ikke at man skal stoppe ved hver en tankstatio­n af den grund – det sikrer en braendstof­tank på 85 liter.

En del af forklaring­en findes i den køreklar vaegt på over 2,3 ton, som til gengaeld medvirker til, at brumbassen må traekke 3,5 ton på krogen. Elbetjent anhaengert­raek er ekstraudst­yr til 20.200 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark