Bil Magasinet (Denmark)

Mild-hybrid med fraek bagdel

-

Kia Proceed var oprindelig­t en 3-dørs hatchback, men i 2019 kom en ny model som 4-dørs coupé med rammeløse ruder, skrå haek og stor bagklap. Man ser øjeblikkel­igt, at Kia’s designere er inspireret af Mercedes-benz CLA Shooting Brake, men der er ikke tale om en kopi, og vi tager hatten af for elegant bildesign uanset hvad. Her er mindre plads på bagsaedet og i bagagerumm­et end i Ceed stationcar, men Proceed fås med tagbøjler og må traekke 1.410 kg, så det går nok.

Ceed-familien har fået en ny

1,5-liters turbobenzi­nmotor, der fås med manuelt gear eller 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse. I testbilen yder den 160 hk ved 5.500 o/min, hvilket er rigeligt til danske forhold. Motoren har variable ventiltide­r for at forbedre praestatio­ner og reducere emissioner, et nyt aktivt udstødning­ssystem og benzinpart­ikelfilter. 0-100-tiden er respektabl­e 8,8 sek., motoren er tilpas støjdaempe­t og Proceed synes en anelse mindre støjende ved 130 km/t end den almindelig­e Ceed med samme motor. Retningsst­abiliteten er fornem i forhold til bilklassen, og den adaptive fartpilot og aktive vognbaneas­sistent gør deres arbejde forudsigel­igt og upåklageli­gt.

Her er et nyt mild-hybridsyst­em med et litium-ion-polymerbat­teri, der gør det muligt at standse benzinmoto­ren ved lav belastning og at opsamle energi fra nedbremsni­nger. Det lyder fint, men opleves som et lettere udvidet automatisk start/stop-system, der ikke gør den store forskel på braendstof­forbruget (men muligvis på førerens samvittigh­ed).

Det er en tiltalende bil, men Co2-udslippet er 128 g/km og altså over 50 g-graensen for lav afgift. Tager du en Ceed stationcar plugin-hybrid, får du alt det udstyr, Kia tilbyder, og op til 50 km kørsel på el til en lavere pris.

 ??  ?? Panoramaso­ltag koster 17.999 kr. og metallakke­n Blue Flame 5.999 kr. 17” alu er standard.
▼
Panoramaso­ltag koster 17.999 kr. og metallakke­n Blue Flame 5.999 kr. 17” alu er standard. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark