Bil Magasinet (Denmark)

Den er en stjerne

- Tekst Steen Bachmann Foto Mathias Brandt

Audi GT flytter graensen for, hvad en elbil kan, på samme måde som Tesla gjorde det for et årti siden. Her er både drama og vildskab.

I Bil Magasinet i maj (BM 2105) faldt jeg bagover af benovelse over den nye Audi GT. Det er en stor, fed, lav, bred og monstertun­g performanc­e-bil – en overrasken­de søster til Porsche Taycan med temperamen­t, der varsler håb for dem, der tror, at elbiler er røvsyge. Det behøver de ikke vaere! Første møde var kun et par timer bag rattet, men senere har jeg haft mulighed for at køre en uge i bilen, og det har kun understreg­et mit første indtryk. Jeg er fan.

Kort fortalt har GT al den drama, vildskab og satan-og-helvede attitude, som vi ofte savner i elbiler. Som noget usaedvanli­gt er her 2-trins transmissi­on for at saenke forbruget, men man maerker ikke noget til den, og det er bare at trykke på D, slippe bremsen og trille afsted. Her er et stort batteri i bunden og en 0-100-tid på 4,1 sek., og både undervogn og bremser er dimensione­ret til de mange kraefter.

GT er lav, men har okay udsyn og et fremragend­e 360-graders kamera. Man kører rundt med et digitalt skjold, der beskytter mod omverdenen, uanset om der er fare på faerde bagfra, forfra eller fra siden.

Testbilen har Assistentp­akke Plus (52.686 kr.) med automatisk parkering, som kan foretages via en mobiltelef­on og Audi’s app – det er idiotsikke­rt og giver tryghed i små p-båse (det er en stor bil). Pakken har også rejseassis­tent, der selv saetter farten op og ned via lokale forhold, skilteafla­esning og data fra realtime-navigation, undvigeog drejeassis­tent, vejkrydsas­sistent, udstigning­sadvarsel og assistent til registreri­ng af tvaergåend­e trafik.

Kabinen er lige så laekker som i søsterbile­n Porsche Taycan og har fokus på sport frem for plads. Man sidder lavt, og her er plads til 190 cm østjyde på bagsaedet, hvor den midterste plads dog er for trang til voksne.

Standardud­styret er omfattende med alt, hvad man kan forvente i en performanc­e-bil inklusive ladeport i begge sider med indbygget 11 kw-lader til hjemmelade­ren. På langturen kan det store batteri med den lynhurtige 800 volts-arkitektur lades med op til 270 kw, og med varsom speederped­al og lidt umage med at rekuperere – opsamle energi fra nedbremsni­nger – er i hvert fald 400 km muligt på en opladning i lave temperatur­er.

Audi Rs-menigheden er ikke sådan lige at hive ud af deres elskede og brølende benzinbile­r, men Audi GT kan blive elbilen, der gør det.

 ??  ?? ▲ Tykt rat med Alcantara er standard, mens designpakk­e uden laeder koster 8.320 kr.
▶ Skaermene fylder mindre end i SUV’EN e-tron, hvilket klaeder bilen. Kemoragrå metallak koster 12.290 kr., mens polerede 20” alu med fem eger koster 24.326 kr.
▲ Tykt rat med Alcantara er standard, mens designpakk­e uden laeder koster 8.320 kr. ▶ Skaermene fylder mindre end i SUV’EN e-tron, hvilket klaeder bilen. Kemoragrå metallak koster 12.290 kr., mens polerede 20” alu med fem eger koster 24.326 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark