Bil Magasinet (Denmark)

Bedste Tarraco til fem personer

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

Hvis du er bare nogenlunde fornuftig – og ikke har brug for syv siddeplads­er – bør denne variant af Seat’s store Tarraco vaere den eneste, du skal bekymre dig om. Det danske afgiftsyst­em er skruet sammen på en måde, hvor denne opladnings­hybrid er både kraftfuld, giver mulighed for et lavt braendstof­forbrug og er den billigste Tarraco på den danske prisliste.

Er den så perfekt? Nae, men den giver så meget økonomisk mening, at det er svaert at forsvare købet af andre motorvaria­nter og versioner. Eneste grund kunne vaere behovet for syv saeder, som opladnings­hybriden ikke tilbyder.

Er din trailer ekstra stor, må den 2-liters dieselvari­ant traekke 2.200 kg på krogen, mens denne Tarraco med ladestik må nøjes med 2.000 kg. ▲

Testbilen er med Fr-udstyr. Kan du leve med Excellence, starter priserne ved 374.990 kr.

Med 245 hk i systemydel­se er den rummelige spanier kvik med en nul til 100 km/t-tid på 7,5 sekunder. Du skal ikke købe den for de sportslige praestatio­ner men i stedet vaere flink til at lade batteriet op, da den kvitterer med en opgivet elraekkevi­dde på 48 km. Under vores test var tallet taettere på 40 km.

Men hvad er hagen?, taenker du måske. Én hage er en mere uskøn drivline, end du måske er vant til i biler med konvention­elle løsninger. Er der el på batteriet, fungerer samspillet mellem forbraendi­ngs- og elmotor fint det meste af tiden. Men er du løbet tør, er benzinmoto­rens konstante ind- og udtjekning uelegant og virker som store hik, der sender ryk gennem kabinen, når der skal accelerere­s hårdt.

Der er reelle døde punkter på omkring ét sekund, hvor der ingen power er tilstede, så man må leve med at tilpasse sit kørselsmøn­ster.

Ellers er det kun bagagerumm­et med 150 liter mindre kapacitet, der kan holde dig fra at gøre årets kup hos den lokale Seat-forhandler.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark