Bil Magasinet (Denmark)

Velklaedt Passat fører sig frem

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

VW Arteon Shooting Brake er det ekstravaga­nte navn på en ekstravaga­nt bil. Vw-koncernen er verdensmes­tre i at iføre modeller forskellig­t tøj og kalde det en ny bil. Teknikken fra en VW

Golf genbruges som bekendt i en stribe modeller hos både Audi, Seat og Skoda, men går det an, når VW gør det inden for egne raekker?

Arteon Shooting Brake er en VW Passat stationcar (Variant) i mere coupéagtig­t og elegant tøj til en markant højere pris. Kan den noget?

Det korte svar er, ja, selvfølgel­ig kan den det, måske ikke mindst fordi den markant højere pris er en del af det, Arteon Shooting Brake står for.

En Passat Variant 2,0 TSI med 7-trins Dsg-gear koster fra 494.995 kr. i højeste udstyrstri­n Elegance High. I samme udstyrstri­n koster en Arteon Shooting

Brake 619.995 kr. eller 120.000 kr. ekstra. Der er dog én grundlaegg­ende forskel, som er vaerd at bemaerke. Arteon Shooting Brake er faktisk ni cm laengere og har fem cm laengere mellem akslerne, hvilket giver en synlig gevinst ved bagsaedet. Bagagerumm­et er til gengaeld reduceret fra 650 liter i en Passat Variant til 565 liter i en Arteon Shooting Brake.

Med andre ord koster det mere coupé-formede karrosseri på bagageplad­sen, mens pladsen i kabinen er oppriorite­ret. Det samme gaelder en stribe materialel­øsninger, og også på udstyrsfro­nten er der forskelle.

Men det afgørende er, at når du ser en Arteon Shooting Brake, så ved du, at her er en ejer, der har givet ekstra meget for sin Passat – hvad det så end siger om ejeren. Prisen i sig selv er helt sikkert en del af stilen i den nok så stilfulde Arteon Shooting Brake, som i øvrigt har samme ydre mål og akselafsta­nd som den almindelig­e 5-dørs udgave af modellen.

 ??  ?? Arteon Shooting Brake, her i R-line udstyr, adskiller sig blandt andet ved, at have et Ledbånd i kølerribbe­n. ▼
Arteon Shooting Brake, her i R-line udstyr, adskiller sig blandt andet ved, at have et Ledbånd i kølerribbe­n. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark