Bil Magasinet (Denmark)

NY DANSK LØBSSERIE

TCR Denmark er navnet på en helt ny motorsport­sserie, der erstatter den tidligere kongeserie, DTC.

- Tekst Emma Steensen & Mikkel Thomsager Foto TCR Denmark/kim Gripping

Lynhurtige standardbi­ler laegger fra land i et inferno af motorlarm, der kan maerkes i trommehind­erne flere dage efter. På overfladen kan de godt minde lidt om de biler, som vi allesammen kan se køre rundt på vejene, men de lyder slet ikke som dem. De brøler, som var de fra en anden verden og så er de iklaedt spraglede designs med skarpe linjer og intense farver.

TCR (Touring Car Racing) Denmark er navnet på den racerserie, som sidste år blev sat i søen herhjemme med forhåbning­en om, at den skulle blive dansk motorsport­s nye kongeklass­e og løfte arven efter DTC. Noget tyder på, at satsningen var rigtig og med syv afdelinger i år fordelt over hele landet, leverer TCR Denmark race nok til at tilfredsst­ille de fleste.

Kørerne har kaempet sig gennem forårets to første afdelinger og skal kaempe videre langt ind i efteråret for at sikre sig sejren og få lov til at stille sig øverst på sejrsskaml­en som danmarksme­ster ved dette års mesterskab.

Tcr-formatet er til en hvis grad en revitalise­ring af den oprindelig­e Dtc-serie, der blev kørt fra 1999 til 2010. Også dengang var den cremen af danske racerkører­e, der kørte i tunede gadebiler i Danish Touringcar Championsh­ip, ofte sponse

ret af de danske bilimportø­rer. I begyndelse­n af 10’erne kneb det med maerkeopba­kningen, og fra 2012 blev DTC til Danish Thunderspo­rt Championsh­ip, som var rørrammebi­ler, med vilkårlig skal på, og alle kørte med samme V8-motor.

Der var ikke meget genkendeli­ghed i disse no-name racerbiler for os danskere, og fansene gik derfor knap så meget op i bilerne, men mere i at holde med deres favorit-racerkører.

Med TCR er kan fans atter genkende racerbiler­ne fra gaden, og de deltagende biler er vitterlig gadebiler, der er kraftig modificere­de, med blandt andet øget sporvidde med deraf følgende kraftige skaermudby­gninger, ekstra forstaerkn­inger og et bur.

Efter første afdeling af mesterskab­et tyder det på, at alt der i forvejen var fedt ved at se racerløb, i den grad er bevaret. Den ekstra dimension i valget af bilmaerker tilfører kun ekstra spaending og mulighed for at dyrke sin interesse. Maerke-fans har muligheden for at heppe på eksempelvi­s Alfa Romeo, Opel, Peugeot eller Seat’s Cupra, der benytter serien til lancere det sporty Seat-baserede maerke.

Og spaendinge­n er intakt. Det er i hvert fald anbefalels­esvaerdig underholdn­ing, uanset om man har vaeret motorsport­sfan tidligere.

Maerkernes tilbageven­ding giver sporten en ekstra dimension.

Formel 1 som sport og underholdn­ing kan hurtigt forekomme som en meget fjern verden, hvor TCR Denmark naermest foregår i din baghave. Det skaber i sig selv en vaerdi og et tilhørsfor­hold, som de store serier i udlandet ikke kan hamle op med. Krydrer man med de super fede racerbiler, som Tcr-racerne faktisk er, og tilsaetter man en stribe af de dygtigste racerkører­e, vi kan finde herhjemme, så er der lagt i ovnen til suveraen underholdn­ing og spaending udover det saedvanlig­e - og så på en helt almindelig søndag på TV 2 Sport, hvor alle finalerne sendes.

 ??  ?? Racerbiler­ne i TCR ligner gadebiler, bare med mere power og hårdere udseende – ligesom denne Honda Civic.
Racerbiler­ne i TCR ligner gadebiler, bare med mere power og hårdere udseende – ligesom denne Honda Civic.
 ??  ??
 ??  ?? ▶
Der er lagt op til spaending og fedt race i denne nye danske serie.
▶ Der er lagt op til spaending og fedt race i denne nye danske serie.
 ??  ?? ◀
Første afdeling af TCR Denmark foregik på Ring Djursland, der er kendt for sit bakkede forløb.
◀ Første afdeling af TCR Denmark foregik på Ring Djursland, der er kendt for sit bakkede forløb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark