Bil Magasinet (Denmark)

CUPRA FORMENTOR

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Dacia er et discount-maerke, der gerne vil se sine biler som alternativ til en trefire år gammel brugt bil, der koster det samme. Den fortaellin­g hos Dacia-forhandler­en er hverken overrasken­de eller provokeren­de, men med den nye Sandero bliver den noget udvandet – på godt og ondt.

Det afslører først og fremmest prisen, som er steget. Den gamle model kunne fås fra 110.000 kr., men nu starter prisen på 123.000 kr. Det er stadig billigt, men den testede Comfort med udstyr, som du forventer i denne klasse, starter ved 139.990 kr. Testbilen med metallak, alufaelge og bakkamera løber op i 152.490 kr. Det er kritisk, fordi en Renault Clio starter ved 159.990 kr.

Med prisstigni­ngen følger vaesentlig­e forbedring­er. Ikke mindst har

Dacia fået Renault’s fine 3-cylindrede turbomotor på 90 hk med 6-trins manuel gearkasse. Den løsning flytter Sandero op blandt de moderne minibiler. Sandero føles villig og velkørende, styretøjet er meddelsomt, komforten er fin og støjniveau­et acceptabel­t op til 110 km/t. Generelt er køreopleve­lsen fin og på højde med konkurrent­erne i klassen.

Andre steder afslører Dacia sig som en gammeldags bil. Taendingsn­øglen skal bruges til at betjene centrallås­en og til at åbne tankdaeksl­et, for nøglefri adgang eller start fås slet ikke.

Bundpladen i bagagerumm­et er en tynd masonitpla­de, der ikke daekker hele rummet, så mindre ting let falder ned i den upolstrede kaelder, hvor en hvid flamingobl­ok holder bundpladen oppe. Det kan man måske alt sammen leve med, men det største problem er det manglende sikkerheds­udstyr. Sandero har faktisk en simpel nødbremse til byen, men manglen på frontkamer­a afholder den fra flere moderne systemer, hvorfor den må nøjes med to stjerner i sikkerhed hos Euro NCAP.

 ??  ?? Trinløs gearkasse (milliongea­r) fås for ekstra 21.000 kr., hvilket kan vaere godt givet ud.
▼
Trinløs gearkasse (milliongea­r) fås for ekstra 21.000 kr., hvilket kan vaere godt givet ud. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark