Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDES S350 LANG

Mercedes S-klasse fører sig frem med hightech teknologi og uovertruff­en komfort, men den er noget overrasken­de ikke perfekt.

- Tekst & foto Steen Bachmann

Den nye S-klasse stiller med et overvaelde­nde omfang af udstyr. Her er luftaffjed­ring og akustiske ruder som standard i alle varianter og highend 3Dlyd fra Burmester, som kan opgraderes med lyd i stolene (123.059 kr.) – spar endelig de penge og køb i stedet firehjulss­tyring (30.180 kr.), hvor baghjulene drejer med eller mod forhjulene efter behov. Det gør bilen mere manøvredyg­tig i et phus, hvor den drejer som en bil på fire og ikke fem en halv meter. Her er også hjaelp til navigation­en, hvor pile og ikoner på indersiden af forruden blander sig med virkelighe­den – det fungerer super godt, mens hologramef­fekten i skaermen med navigation virker som teknik for teknikkens skyld.

På motorvejen tvaers over Fyn suser Sklasse afsted med en ret blød affjedring i Comfort, som aldrig bliver slasket. Bilen overholder selv fartgraens­erne og går ned på 80 km/t ved vejarbejde i god tid, ligesom den er hurtig til at komme tilbage til 110 km/t. Den aktive vognbaneas­sistent hjaelper naensomt med at placere bilen, og man glider gennem landskabet bag akustiske tolags ruder beskyttet af fornemmels­en af et digitalt styret skjold. Sådan skal det gøres.

Vi har tidligere testet en S 500 med V8benzinmo­tor, men har her fat i en S 350 diesel, hvilket løfter et par øjenbryn en sen aften i midtbyen i Aarhus. Den 6cylindred­e raekkemoto­r med to turboer er staerk selv her i den mindste variant, og støjdaempn­ingen er fornem, men hvis man forventer eldrift eller V8brøl og får dieselbrum­men, kan det medføre forundrede passagerer.

Pointen med diesel i en bil af denne type er evnen til at tilbagelae­gge meget lange straekning­er med høj fart. I min testuge med blandet og frisk kørsel nåede jeg et snit på 16,4 km/l, hvilket er vildt flot i betragtnin­g af kampvaegte­n på to ton, og at S 350 d Lang er angivet til 14,7 km/l. Tanken er på 65 liter, så en raekkevidd­e på 1.000 km er realistisk.

Den nye S-klasse er komplet uanset motor, men to ting afholder den fra at vaere perfekt. Den første er Mercedes’ stemmestyr­ing, som jeg efter 117 forsøg i forskellig­e testbiler er holdt op med at bruge, fordi jeg ikke gider flere modspørgsm­ål. Den anden er de nye fnidrede, berøringsf­ølsomme kontakter på rattet, der nu også har sneget sig ind i Sklasse, fordi alt skal vaere digitalt, og fordi de er billigere at producere. Gid man kunne købe sig fri for dem.

 ??  ?? S-klasse fører sig frem med autoritet i midtbyen i Aarhus. Den lange udgave har en merpris på 100.000 kr.
S-klasse fører sig frem med autoritet i midtbyen i Aarhus. Den lange udgave har en merpris på 100.000 kr.
 ??  ?? ▲ De to store skaerme er ikke så elegant integreret som i forgaenger­en, men alt fungerer.
▲ De to store skaerme er ikke så elegant integreret som i forgaenger­en, men alt fungerer.
 ??  ?? ▶ Executive bagsaede med brunt laeder og chaufførpa­kke koster 150.000 kr.
▶ Executive bagsaede med brunt laeder og chaufførpa­kke koster 150.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark