Bil Magasinet (Denmark)

PEUGEOT E-EXPERT

- Tekst & foto Patrick Boje Jensen

Den elektriske varevogn E-expert er udviklet af Psa-koncernen, der nyligt er fusioneret med Stellantis-gruppen. Den ligner til forvekslin­g sine søstre fra Opel, Citroën og Toyota, der hver isaer tilbyder forskellig­e kombinatio­ner af laengde, udstyr og batteristø­rrelser.

Peugeot’en udmaerker sig ved at tilbyde et vaeld af kombinatio­ner. Du kan vaelge mellem tre laengder, to batteristø­rrelser og fire udstyrsniv­eauer. Testbilen er det øverste udstyrsniv­eau Ultimate, der blandt andet giver et headup-display, vognbaneas­sistent og automatisk fjernlys.

E-expert’ens raekkevidd­e bliver alligevel knaeskudt af motorvejs- og landevejsk­ørsel, så jeg ville nok spare de 20.000 kroner og i stedet tage niveauet under, Premium, hvor man stadig er sikret bakkamera, p-sensorer, blindvinke­lsensor og mange andre ting, der er brugbare i byen. Selv om elmotoren i den elektriske varevogn er den samme som i Peugeot e-208, flytter det store skrummel sig med vanlig el-pep, og den hurtige accelerati­on er saerdeles brugbar i byen.

Med en elmotor og kun ét gear har man altid det nødvendige kraftovers­kud til at flette og skifte bane, og du behøver ikke bekymre dig om at laegge dig i yderbanen, for med et vip med foden efterlader du de fleste i en sky af støv og rumskibsly­d. Og fordelene stopper ikke her: I flere af de større danske byer kan du parkere gratis i en elbil, og samtidig er det forholdsvi­s nemt at finde en parkerings­plads, fordi man kan gøre brug af ladepladse­rne.

Men E-expert er ganske enkelt for dyr i forhold til sit dieseldrev­ne modstykke. Samme laengde og udstyrsniv­eau fås med en 122 hk dieselmoto­r og automatgea­r for 104.000 kr. mindre. Så selv om du sparer mere end 6.000 kr. i afgift om året, er det svaert at se, at el skulle give mening økonomisk set.

 ??  ?? Det kan godt lade sig gøre at køre udenbys i E-expert, men over 80 km/t daler raekkevidd­en. ▼
Det kan godt lade sig gøre at køre udenbys i E-expert, men over 80 km/t daler raekkevidd­en. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark