Bil Magasinet (Denmark)

SUBARU OUTBACK

Den høje Subaru Outback prøver at få kløerne i danskerne ved at gøre sig til for dem, der jagter en familiebil. Den lokker med oceaner af plads, sikkerheds­udstyr og teknologi i kabinen, men den store stationcar er udfordret på asfalten.

-

Som den nye Subaru Outback står der på vores p-plads, ligner den bare en helt almindelig stationcar. Det er først, når man bemaerker, hvordan den presser skuldrene mod de hvide striber, at det bliver åbenlyst, at vi her har med et ordentligt brød af en offroader at gøre.

Eksteriøre­t har fået en lille opdatering, men det kan vaere svaert at kende forskel uden et målebånd. Sjette generation af den allerede store bil er vokset både i laengden og i bredden og har fået mere frihøjde.

Outback’en er populaer i både USA, Australien og til dels i Storbritan­nien. I sidstnaevn­te bliver den ofte forbundet med aristokrat­iske landmaend i tweed, sixpence og højskafted­e gummistøvl­er. I Danmark er vi aldrig rigtigt faldet for den – i 2019 og 2020 blev der i alt solgt 76 Outback’er herhjemme, og skal man vaere en smule fordomsful­d, er de nok hovedsagel­igt gået til jaegere, landmaend og dyrlaeger, men med den nyeste generation er det tydeligt, at Subaru øjner en ny målgruppe.

Reklamekam­pagnen er fyldt med glade familier, der laesser børn, campinggre­j og Golden Retrievere i bilen og handler om at nå sikkert frem. Og den nyeste Outback er proppet med udstyr, der kan friste den sikkerheds­bevidste børnefamil­ie. Subaru slår sig op på at lave verdens sikreste bil, og i Outback kommer alt sikkerheds­udstyr, Subaru tilbyder, som standard.

Det inkluderer Subaru’s eget sikkerheds­system, Eyesight, der bruger to kameraer til at styre en automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot, vognbaneas­sistent med mere.

Outback gør sig på mange måder godt som familievog­n. Bagagerumm­et er enormt og regulaert, og der er godt med benplads på bagsaedet. Hvis du kan finde albuerum, kan dørene åbne i noget naer en 90-graders vinkel, så både autostole og dårligt gående nemt kommer ind og ud. Retningsta­biliteten er som udgangspun­kt ok, men på en del af testturen blaeste det kraftigt, og det giver nogle udfordring­er for den store bil. Den meget bløde undervogn betyder, at den gynger vaerre end en jolle i stormvejr, og man kaemper en konstant kamp for at holde den i banen.

Ønsker man at vaelge pest over kolera, kan man bruge vognbaneas­sistenten, som lykkes med at stabiliser­e kørslen, men konstant bipper for at fortaelle dig, at du skal placere begge haender på rattet – også selv om de allerede er solidt placeret på kl. 9 og 3.

I modsaetnin­g til Subaru’s to andre modeller på det danske marked fås Outback ikke med nogen form for hybridtekn­ologi, men kun med en 2,5-liters benzinboxe­rmotor. Den har ingen turbo, og det kan maerkes. Motoren leverer først sit maksimale moment ved 3.800 omdrejning­er, og støjniveau­et når at kravle langt op, før bilen først rigtigt begynder at traekke. Det fungerer nogenlunde på motorvejen, men fra stilstand føles den gumpetung.

Det er på trods af, at den trinløse Cvt-gearkasse med otte kunstigt indlagte “gear”gør et godt stykke arbejde med at få de 1.739 kg på gled med markant mindre “elastik-effekt”, end man ellers kan opleve fra de trinløse gearkasser.

Subaru Outback kan fås i fire udstyrsniv­eauer, og den billigste, Adventure, kan anskaffes fra 469.900 kr. Testbilen er i den dyreste ende af prislisten. Niveauet hedder Touring og starter ved 559.900 kr. For alle biler solgt i Danmark gaelder det, at prisen er inklusive en Dk-pakke med blandt andet fast anhaengert­raek og gummimåtte­r.

Outback har permanent firehjulst­raek og er udstyret med Subaru’s X-mode, der kan optimere bilen til at køre i mudder og sne, samt nedkørsels­assistent, som hjaelper dig ned ad selv de stejleste bakker.

I Danmark er isaer familierne begejstred­e for helt almindelig­e personbile­r, der er klaedt ud som offroadere. Det bliver spaendende at se, om Subaru kan saelge dem en offroader, der er klaedt ud som personbil.

 ??  ??
 ??  ?? VILD OUTBACK Amerikaner­ne kan købe Outback i en Wilderness-version med offroaduds­tyr og terraendae­k.
VILD OUTBACK Amerikaner­ne kan købe Outback i en Wilderness-version med offroaduds­tyr og terraendae­k.
 ??  ?? En skaerm på 11,6” suppleres i øverste udstyrsniv­eau af et helt utroligt vellydende musikanlae­g fra Harman-kardon.
En skaerm på 11,6” suppleres i øverste udstyrsniv­eau af et helt utroligt vellydende musikanlae­g fra Harman-kardon.
 ??  ?? 1 Benpladsen er god, og kabinen opleves som ekstremt rummelig.
1 Benpladsen er god, og kabinen opleves som ekstremt rummelig.
 ??  ?? 2 Outback napper en barnevogn og et par weekendtas­ker uden at overanstre­nge sig.
2 Outback napper en barnevogn og et par weekendtas­ker uden at overanstre­nge sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark