Bil Magasinet (Denmark)

Glaede ved skrot

Genfind glaeden at køre bil mange steder i dette magasin – inklusiv i en slidt pickup.

-

Fra side 62 kan du laese Emma Steensen udtrykke sin begejstrin­g for Alfa Romeo’s seneste gaderacer, Giulia GTAM. Det er vi ikke overrasked­e over, for Emma har ikke lagt skjul på sin begejstrin­g for Alfa Romeo og motorsport. Se også hendes reportage fra årets første Tcr-løb fra side 70. Fra side 75 forsøger Søren Juul at bevare den kritiske indfaldsvi­nkel til Porsche’s seneste 911 GT3. Det lykkes, men begejstrin­gen er ikke til at tage fejl af. Det samme gaelder min overleveri­ng af Ferrari’s topløse udgave af V12-bassen 812 Superfast (fra side 32). Ferrari 812 GTS er en fantastisk bil, der er lige så brugbar, som den er vanvittig.

Og så var det, at jeg endelig kunne saette punktum for arbejdet med min slidte, grimme, delvist forbudte arbejdspic­kup. Den forskellig­t-røde Mazda B2200 fra 1989, som jeg købte for 20.000 kr. i foråret 2020, til stor undren for både Søren Juul, Emma Steensen og alle de andre på redaktione­n. Laes om den foreløbige fuldendels­e af Mazda-projektet fra side 96.

Nu var der faktisk en plan med den japanske pickup. Jeg havde vitterlig brug for at flytte en del skrammel over tid. Det kunne vaere klaret med en trailer, men pickup’en lignede en underholde­nde genvej, og det er den blevet – langt ud over hvad jeg havde håbet.

Misforstå mig ikke: Det er ikke fordi, jeg vil bytte med den BMW M440i xdrive Cabriolet, jeg kører fra side 88. Den blev jeg godt nok også glad for. Men der er noget befriende aerligt over at saette sig bag det tynde, slidte rat på det vinylbekla­edte baenkesaed­e i pickup’en og bruge den til det, den er beregnet til: At fylde ladet med skrammel til genbrugspl­adsen og så køre forbi Dagli’ Brugsen på vej tilbage for lige at købe den remoulade, jeg mangler til frokostens spegepølse­mad.

Skulle jeg vaelge mellem BMW og Mazda’en, er jeg naturligvi­s ikke i tvivl. Men skal jeg opregne maengden af køreglaede mellem de to biler, er jeg ikke sikker på, hvilken der vinder.

 ??  ?? Bil Magasinet 2108 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2109) udkommer 12. august 2021.
Bil Magasinet 2108 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2109) udkommer 12. august 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark