Bil Magasinet (Denmark)

IMPORT AF BRUGT BIL

-

1 FIND DEN RIGTIGE BIL

Jeg har brugt måneder på de europaeisk­e brugtbil-sites. Primaert det tyske mobile.de og det svenske blocket.se, fordi landene ligger taet på, og sprogene er til at forstå.

De første måneder gik med at snaevre mulige kandidater ind. De naeste måneder gik med at følge med i annoncerne for de to modeller, jeg havde lagt mig fast på. Til sidst gik jeg efter kun én model: BMW 135i Cabriolet fra 2011 eller nyere.

Jeg har helt sikkert misset et par muligheder ved ikke at slå til, fordi jeg ikke var klar. Men efter at have fulgt markedet for modellen i måneder, vidste jeg praecist, hvad jeg gik efter både i forhold til version, motor, farve, interiør, km-stand og årgang.

Mine valg tog udgangspun­kt i egne praeferenc­er, men ikke mindst med fokus på, hvad der ville vaere salgbart i Danmark, idet gensalgspr­isen er afgørende for, hvad totaløkono­mien i projektet bliver.

Jeg gik efter en mørk blå med beige indtraek fra efter 2010, hvor 135i fik fast centerskae­rm på instrument­bordet i stedet for den kiksede flipskaerm, der sad i de første udgaver. Jeg gik bevidst efter den 6-cylindrede topvariant med 306 hk og satte en km-graense på 130.000 km, alene for at bilen ikke skulle vaere for slidt.

2 KONTROLLÉR ALT HVAD DU KAN

Billeder i annoncer er taknemmeli­ge, men eksempelvi­s skader på faelge ses ret nemt på billeder. Kan man se egentlige skader på karrosseri eller kabine, bliver man sjaeldent positivt overrasket, når bilen dukker op.

Jo mere detaljeret annoncen er, desto bedre. Det gaelder ikke mindst opregning af udstyr. Kan man se, at listen er hentet fra den oprindelig­e bestilling, er man mere sikker på, at bilen er aegte og ikke klonet (se boks). Kan man finde stelnummer­et, findes der hjemmeside­r, der kan fortaelle, hvad bilen havde af udstyr fra fabrikken, hvilket skal stemmer overens med, hvad annoncen opregner af udstyr.

Tjek, at der er fuld servicebog, og tjek forhandler­ens site og portefølge af biler til salg. Tjek også forhandler­ens forretning på Google Maps, hvor der ligger billeder af facaden.

Prisen skal også passe med de priser, du har fulgt. Er bilen for billig, er der ofte en forklaring på det.

Nyere tyske biler, der er reimporter­ede fra USA, er klart billigere. Det kan skyldes, at amerikaner­e slipper af med skadede, genopbygge­de biler ved at eksportere dem. De reimporter­ede Us-biler kan med andre ord vaere genopbygge­de.

3 IMPORT

Har man besluttet sig, kan man bede om yderligere dokumentat­ion for bilens stand, eksempelvi­s med en uvildig tilstandsr­apport fra for eksempel Dekra. Det vil altid vaere bedst selv at besigtige bilen, inden man slår til.

Føler man sig overbevist om, at man har fundet den rigtige, kan besigtigel­se ske i forbindels­e med afhentning af bilen. Da skal man også vaere omhyggelig med at tjekke bilens papirer og bilens stelnummer. Har man ikke set stelnummer­et før, kan man tjekke det på “WIN number”-hjemmeside­r og dermed sikre sig, at bilen ikke er klonet.

Tjek også servicebog­en – igen, og tjek registreri­ngsatteste­n og Coc-dokument (Certificat­e of Conformity). Det er bilens fødselsatt­est. Forbered dig mentalt på ikke at få bilen med hjem, hvis noget er galt, når du ser den.

Er alt, som det skal vaere, får du ikke bilen med dig, uden at forhandler­en har fået sine penge. Du må ikke have større kontantbel­øb med dig, så betaling kan ske med en såkaldt “Straksover­førsel” fra banken.

4 SYN OG REGISTRERI­NG

Når du har bilen i Danmark, skal den toldsynes og afgiftsber­igtiges. Toldsynet kan foregå hos de fleste synssteder. Vil du have yderligere sikkerhed for, at bilen er i orden, kan du hos nogle synsvirkso­mheder få bilen tjekket yderligere for oprigtig kilometers­tand og kloning (se boks).

De faerreste biler går igennem syn direkte fra forhandler­en. Derfor gør man klogt i at få den tjekket, inden man kører til syn. En importeret bil, der skal registrere­s i Danmark, skal til et såkaldt toldsyn, hvor synsvirkso­mheden ikke bare tjekker bilens mekaniske stand, men også indfører den i det danske motorregis­ter, hvilket er forudsaetn­in

gen for, at den efterfølge­nde kan registrere­s i Danmark.

Til formålet skal man medbringe registreri­ngsatteste­n, som består af to dele. Det samme gaelder Coc-dokumentet. Har man ikke fået det med ved købet af bilen, kan det kun skaffes ved henvendels­e direkte til producente­n eller importøren, som til gengaeld ofte kan hjaelpe – mod betaling.

5 FINANSIERI­NG I DANMARK

Inden bilen kan registrere­s i Danmark, skal man beslutte sig for, hvordan man vil finansiere bilen. Er det en aeldre og/eller billigere, forholdsvi­s almindelig bil, som man med sikkerhed ved, ikke skal eksportere­s igen, kan man med fordel betale hele afgiften med det samme.

Det kan man selv gøre hos Motorstyre­lsen, eller man kan få hjaelp til det hos firmaer som Quick Import, der dermed står inde for vurderinge­n af bilen.

Er det en dyrere bil, som måske skal reeksporte­res ved salg, eller er det en saesonbil, der kun skal køre i et antal måneder på et år, er det bedre at lease bilen, hvilket indbefatte­r, at den skal saelges til leasingsel­skabet. Min bil er en saesonbil, som jeg ikke vil køre i til vinter, hvorfor jeg valgte leasingløs­ningen. Se leasingkon­trakten her til højre.

“EN KLONINGSTE­ST DOKUMENTER­ER, AT BILEN ER AEGTE, OG AT KILOMETERT­AELLEREN VISER RIGTIGT.”

 ??  ?? Hvis man går efter totaløkono­mi, er det vigtigt at finde en bil, der er salgbar i Danmark. Det gaelder variant og farvekombi­nation.
Hvis man går efter totaløkono­mi, er det vigtigt at finde en bil, der er salgbar i Danmark. Det gaelder variant og farvekombi­nation.
 ??  ?? Saelgers annonce kan afsløre meget andet end det, som man kan se og laese sig til. Et grundigt tjek giver større chance for succes.
Saelgers annonce kan afsløre meget andet end det, som man kan se og laese sig til. Et grundigt tjek giver større chance for succes.
 ??  ?? Et toldsyn består af et almindelig­t syn, plus en indføring i det danske motorregis­ter, så bilen kan registrere­s.
Et toldsyn består af et almindelig­t syn, plus en indføring i det danske motorregis­ter, så bilen kan registrere­s.
 ??  ?? Servicebog­en er vigtig. Hvis du vil vaere sikker på, at bilen er i orden, skal den helst vaere udfyldt af et autorisere­t vaerksted.
Servicebog­en er vigtig. Hvis du vil vaere sikker på, at bilen er i orden, skal den helst vaere udfyldt af et autorisere­t vaerksted.
 ??  ?? Her er min leasingkon­trakt. Leasingyde­lsen er 3.431 kr. med moms pr. måned. Bilens pris i Tyskland var 160.000 kr., som er det, leasingsel­skabet har købt bilen for. Med en førstegang­sbetaling på 30.000 kr. skylder jeg altså 130.000 kr. på bilen, den dag jeg vil af med den. Jeg har valgt Nellemann Leasing, fordi min søn arbejder i firmaet.
Her er min leasingkon­trakt. Leasingyde­lsen er 3.431 kr. med moms pr. måned. Bilens pris i Tyskland var 160.000 kr., som er det, leasingsel­skabet har købt bilen for. Med en førstegang­sbetaling på 30.000 kr. skylder jeg altså 130.000 kr. på bilen, den dag jeg vil af med den. Jeg har valgt Nellemann Leasing, fordi min søn arbejder i firmaet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark