Bil Magasinet (Denmark)

FERRARI 296 GTB

Ferrari har praesenter­et efterfølge­ren til F8 Tributo, som erstattede 488 sidste år. Den hedder 296 GTB, og den skal på trods af en systemydel­se på 830 hk vaere den nye indgang til Ferrari’s centermoto­rmodeller.

- Tekst Frederik Hauschildt Foto PR

Ferrari har praesenter­et en ny tilføjelse, der låner fra både gamle og nye Ferrari’er.

1 DEN LILLE FERRARI

For første gang siden Ferrari 246 Dino får du en V6-motor imellem akslerne. Den yder 663 hk ved hjaelp af to turbolader­e, der ligger mellem cylinderra­ekkerne. Motoren har et slagvolume­n på 2,9 liter og er med 221 hk/l Ferrari’s mest “effektive” motor.

2 ASSETTO FIORANO

Hvis ikke 296 GTB i sig selv er nok, kan den udstyres med en såkaldt Assetto Fiorano-pakke. Den erstatter blandt andet materialer i dørsider og bagrude, så bilen i alt taber 12 kg. Den strammer også undervogne­n op til race og banebrug.

3 PLUGIN-HYBRID

Systemydel­sen er på 830 hk, og benzinmoto­ren yder 663 hk. De resterende 167 hk leveres af et opladeligt el-system, der sidder på bagakslen. Det resulterer i en 0-100 km/t-tid på 2,9 sek. og en topfart på 330 km/t. Den kan køres op til 25 km på elmotoren alene.

4 SJOV I FOKUS

Ferrari 296 GTB er ikke Ferrari’s hurtigste model, så fremfor rå power har ingeniører­ne i Maranello fokuseret på at maksimere køreglaede. Det er blandt andet gjort ved at forkorte akselafsta­nden, og ved at hente aerotricks fra Ferrari’s første hybrid, Laferrari.

5 NY LEGENDE

Fortiden står frem i Ferrari 296 GTB, der deler mange visuelle detaljer med den gamle Ferrari 246 Dino. Vaelger du Assetto Fiorano-pakken til din 296 GTB, får du også mulighed for en unik bemaling, der stammer fra den succesfuld­e racerbil, Ferrari 250 LM.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark