Bil Magasinet (Denmark)

KØR ORDENTLIGT!

Er moderne bilers sikkerheds­systemer en fare i forklaedni­ng? Baer over med redaktions­chef Frederik T. Frey, der ikke vil gå så langt at påstå dét, men alligevel opfordrer til at holde sig veltraenet bag rattet.

-

Moderne bilers sikkerheds­systemer er smarte og redder liv – men er de en fare i forklaedni­ng?

Enhver faerdighed kraever regelmaess­ig øvelse og brug. Du kan måske huske, hvor god du var til fransk på din studietur til Alsace – men prøv lige at troppe op på den franske ambassade og erklaere dit aerinde på flydende fransk 20 år efter. Du vil med al sandsynlig­hed opdage, at jo mindre fransk du har talt gennem årene, desto ringere er du blevet til det. C’est la vie.

Sådan er det også, når du kører bil – og her taler jeg ikke kun om hyppighede­n, men også hvor aktivt du bidrager til selve kørslen. Moderne biler får flere selvkørend­e funktioner, og det har ikke vaeret lettere at føre automobil, end siden bilfabrika­nterne indførte linjevogte­r, adaptiv fartpilot, kø-assistente­r og andre automatisk­e overvågnin­gssystemer.

Naturligvi­s vil jeg ikke vaere manden, der står i vejen for en rivende udvikling – saerligt ikke i sikkerhede­ns navn. Også jeg saetter pris på f.eks. adaptive fartpilote­r, der assisterer med at holde en forsvarlig afstand til forankøren­de samt systemer, der kan traede til i nødsituati­oner.

Men tillad mig at påstå, at man med viden om det enorme sikkerheds­net, der er i moderne biler, uforvarend­e kan blive en mindre opmaerksom bilist, netop fordi meget kørslen og trafikover­vågning tages ud af ens haender.

I den perfekte verden, hvor alle har en granitstae­rk vilje og moral, er det ikke et problem – for selvfølgel­ig slaekker man ikke på opmaerksom­heden, vel? Sat på spidsen og uden den rette tilgang og ansvarligh­ed frygter jeg, at den stigende autonomi bliver et Janushoved – efter den romerske gud Janus, som afbildes med to ansigter, der vender til hver sin side – et symbol på at noget har flere sider.

På egen krop kan jeg maerke, at forskellig­e biler kraever forskellig­e grader af involverin­g fra min side. I de moderne biler, jeg tester gennem mit arbejde på Bil Magasinet, er det ofte mindre anstrengen­de at køre bil, end tilfaeldet er i mine private, aeldre biler. Nu er jeg heldigvis typen, der holder meget af ”håndvaerke­t” ved at køre bil.

Jeg synes, det er en fornøjelse at give mellemgas med højre fod på både bremse- og speederped­al i min BMW 318is. Her er naturligvi­s tale om en engageret del af det at køre bil, som ikke nødvendigv­is er forbundet med en højere sikkerhed. Jeg mener dog alligevel, at den engagerede, vågne og aktive fører til alle tider er en bedre bilist, end ham eller hende der med høj musik på anlaegget laener sig tilbage og lader bilens systemer agere co- eller førstepilo­t.

Tager jeg en tur i min Ford (Taunus) 17M RS bruger jeg samtlige sanser på at tjekke, at intet syner, lugter eller føles forkert. Bag rattet af bilen fra 1970 kører jeg virkelig bil, og intet andet får min opmaerksom­hed – hverken mine haender, øjne eller tanker.

Jeg foreslår naturligvi­s ikke, at man skruer udviklinge­n tilbage, eller at du, kaere laeser, slår dine sikkerheds­systemer fra i din bil. Mit indspark går udelukkend­e på, at den vigtigste del af trafiksikk­erheden er personen bag rattet – og uden øvelse bliver man mere passive og dårligere bilister. Lad ikke din bils systemer blive en sovepude – de kan, endnu ikke, erstatte en skarp og opmaerksom billist.

 ??  ?? BMW 318is fra 1997 har ikke mange sikkerheds­systemer – Frederiks bil har antispin, der kan slås fra, som vildeste gadget.
BMW 318is fra 1997 har ikke mange sikkerheds­systemer – Frederiks bil har antispin, der kan slås fra, som vildeste gadget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark