Bil Magasinet (Denmark)

ASTON MARTIN VANTAGE

Aston Martin er ligeså aerkebriti­sk som James Bond, agurkesand­wich skåret i trekanter og at nyde en “pint” på den lokale pub. Det stolte bilmaerke har efterhånde­n flere taette forbindels­er til Tyskland – og det er slet ikke så ringe endda.

-

Aston Martin har en elegant tradition med at skabe vidunderli­gt smukke cabriolete­r af deres, ofte ligeledes smukke, coupéer. Vantage, som er den “lille” sportsvogn i modelraekk­en, er ingen undtagelse.

Vantage Roadster er navnet på den seneste skabning fra det britiske maerke, der bliver mere og mere germansk, som årene skrider frem. Roadster-navnet daekker over en kabine-konfigurat­ion med to saeder og et blødt stoftag – andre åbne Aston Martin-modeller baerer navnet Volante, men disse biler har bagsaeder.

Den mekaniske pakke fra den lukkede Vantage coupé er løftet over naesten 1:1. Motoren er en 4-liters V8 med biturbo, der er udviklet og bygget hos Mercedes-amg. Enheden yder 510 hk og 685 Nm. I coupéen var det muligt at vaelge mellem en 8-trins automatgea­rkasse eller en 7-trins manuel gearkasse, men de manuelle er udsolgt. Helt så mange valg har købere af den åbne Roadster ikke – automatgea­rkassen er på nuvaerende tidspunkt eneste mulighed. Samtlige kraefter sendes til baghjulene.

Praestatio­nerne laegger sig taet op ad dem, det er muligt at frembringe i den lukkede Vantage. Nul til 100 km/t-tiden er med sine 3,8 sekunder to tiendedele langsommer­e end coupéen, og topfarten er for bilen med den bløde kaleche 306 km/t – otte km/t langsommer­e end søsterbile­n med fast tag.

Designmaes­sigt har der ikke vaeret den store grund til at forbedre på en grundform, der i forvejen er et kunststykk­e. Roadster’en er lancerings­platform for en ny frontgrill, men den vil fremadrett­et også vaere mulig at bestille på Vantage Coupé.

Kabinen byder på vanlige engelske kuriøsitet­er – omend tyskernes indmarch i interiøret bliver mere og mere synlig. Helt “kedeligt” bliver det dog aldrig, og det tager fortsat lidt tid at vaenne sig til nogle betjeninge­r – blandt andet at den elektriske kaleche styres fra dørsiden, og saedet indstillet på knapper, der er monteret på den meget brede kardantunn­el. Pladsen rundt om føreren er rimelig, men Vantage er fortsat en sportsvogn af den gamle skole,

hvor man sidder i en brønd omgivet af kabinens mange tilbud og bliver presset af mekanikken­s albuerum.

Sidste år meldte vi med fro i stemmen, at Vantage-modellen var lige netop den sportslige Aston Martin, som vi i flere år havde savnet.

Den kendsgerni­ng piller den åbne Roadster ikke synderligt ved – faktisk er det muligt at højne køreglaede­n i flere situatione­r, hvis da bare farten ikke bliver for høj, hvor turbulens med taget nede og vindstøj med taget oppe bliver en udfordring. Kalechen kan køres af og på ved hastighede­r op til 50 km/t, og aktionen er overstået på 6,8 sekunder.

På vaegtskåle­n har den nye tagkonstru­ktion tilføjet 60 kg til den samlede vaegt – men med en køreklar vaegt på 1.765 kg er Vantage Roadster fortsat ingen tung basse.

Køreegensk­aberne føles skarpe og praecise i den åbne brite, der tilbyder fine maengder af feedback. Styretøjet er ikke det mest meddelsomm­e, men resten af bilen føles højspaendt og meget indstillet på dialog. Kraftlever­ingen er overbevise­nde, omend motoren naesten er så “perfekt” og lineaer, at den kan beskyldes for at

mangle karakter.

Alverdens store fornøjelse­r kommer sjaeldent gratis, og det er også tilfaeldet med Aston Martin Vantage Roadster. Den dansk frapris er 2.860.000 kr. med fuld afgift.

Den seneste generation af Vantage-serien er måske ikke helt så kuriøs og speciel i forhold til de tidligere modeller, der havde mindre tysk blod i årene. Faktum er, at selv om bilerne ikke laengere føles helt så unikke, så har de aldrig haft bedre kabinekval­itet eller kørt så sporty.

 ??  ??
 ??  ?? KALECHEN Det bløde tag kan køre af og på ved hastighede­r op til 50 km/t. Det tager ca. syv sekunder.
KALECHEN Det bløde tag kan køre af og på ved hastighede­r op til 50 km/t. Det tager ca. syv sekunder.
 ??  ?? Designet er fortsat finurligt og bombastisk – men mange funktioner og infotainme­nt er udlånt fra Mercedes-benz.
Designet er fortsat finurligt og bombastisk – men mange funktioner og infotainme­nt er udlånt fra Mercedes-benz.
 ??  ?? Et komplet blottet, britisk motorrum, hvor der bor en tysk maskine. V8-motoren med 510 hk og biturbo er fra AMG.
Et komplet blottet, britisk motorrum, hvor der bor en tysk maskine. V8-motoren med 510 hk og biturbo er fra AMG.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark