Bil Magasinet (Denmark)

Lexus modelprogr­am

Lexus kommer til Danmark med seks modeller, hvoraf to findes i to udgaver. Suv-modellen RX findes i en kort og en lang udgave, den lange med tre. saederaekk­er, og den sporty Lc-model fås som coupé og som cabriolet.

-

Lexus UX

Basismodel­len, der placerer sig direkte over for Audi Q3, Volvo XC40 og Mercedes GLA. Ux-modellen blev lanceret i 2019. Den bygger på Toyota’s GA-C platform, som også gemmer sig under både Toyota CH-R og Toyota Corolla. Drivlinen består af en 2,0-liters benzinmoto­rpå 152 hk og en elmotor på 109 hk – systemydel­sen er 184 hk.

Lexus NX

Er en SUV, som er et nummer større end UX, men knap på størrelse med Audi Q5 og Volvo XC60. NX blev lanceret i 2015, men når Lexus kommer til Danmark, bliver det med en helt ny Nx-model som plugin-hybrid,men vi gaetter også på, at den kommer i en ren elvariant. Den bygger på samme grundlaegg­ende Toyota-teknik (GA-K platformen), som også gemmer sig under Toyota RAV4.

Lexus RX + RX Lang

Er en Lexus-klassiker. Den første blev lanceret i 1998, og den nuvaerende model, der er fra 2016, er 4. generation. Den placerer sig i størrelse over for BMW X5 og Mercedes GLE, men RX fås også i en forlaenget udgave, kaldet RX L. Akselafsta­nden er den samme, men den lange udgave er 11 cm laengere, hvilket giver plads til en 3. saederaekk­e. Grundlaegg­ende teknik er den samme som NX, men motoren er en 3,5-liters V6 med tilhørende elmotor.

Lexus ES

Var den anden model på Lexus-programmet. Den blev lanceret umiddelbar­t efter Ls-modellen i 1989, og den nuvaerende model, som er fra 2019, er 7. generation. Es-modellen er Lexus’ bud på en konkurrent til BMW 5-serie, Mercedes E-klasse og Audi A6. Den bygger på samme grundlaegg­ende teknik som RX og NX, og ES 300h har 4-cylindret 2,5-liters benzinmoto­r med tilhørende elmotor kendt fra Camry.

Lexus LS

Ur-lexus’en, der satte det hele i gang, lancerede maerket i USA i 1989. Den var resultatet af et større, japansk feltstudie, der skulle afsløre, hvad amerikaner­ne i virkelighe­den ønskede sig af en luksusbil, og resultatet blev en stor succes. Den nuvaerende LS er fra 2018, og det er 5. generation, der blev lanceret med verdens mest vibrations­fri V8-motor. Nu har den V6 benzinmoto­r med tilhørende elmotor.

Lexus LC Coupé og Cabriolet

Lexus’ bud på en BMW 6-serie, der fås både som coupé og cabriolet. Coupé-udgaven blev lanceret i 2018 med både V6-hybrid-motor og en 5,0 liters V8-motor. Cabriolet-udgaven fulgte i 2019.

 ??  ??
 ??  ?? Facaden hos den danske importør i Søborg er dedikeret til den nye Lexus-forhandler.
Facaden hos den danske importør i Søborg er dedikeret til den nye Lexus-forhandler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark